Petr Wajsar

Petr Wajsar

Datum narození: 14. 11. 1978
Místo narození: Praha
Profese: hudební skladatel, pianista, zpěvák, textař
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Hudebník Petr Wajsar získal Českého lva za muziku, kterou složil k romantickému dramatu Hastrman Ondřeje Havelky.

Na Pražské konzervatoři, pod vedením Milana Svobody a Michala Pavlíčka, absolvoval obor skladba. Posléze totéž Petr Wajsar vystudoval na Hudební fakultu AMU.

Na svém kontě má Petr Wajsar komorní skladby pro orchestr, pěvecký sbor, smyčcové kvarteto nebo elektroniku. Z jeho díla jmenujme např. Africa pro symfonický orchestr, Signály pro komorní sbor, smyčcové kvinteto, bicí a elektroniku, Citoslovce pro smíšený sbor či celovečerní balet Maryša.

V roce 2009 Petr Wajsar získal titul Nejúspěšnější mladý skladatel roku 2008. Se scenáristou Petrem Kolečkem a režisérem Tomášem Svobodou spolupracoval na muzikálu Pornohvězdy.

Hudbu Petr Wajsar složil také k dokumentárním filmům (mj. Václavák a Dům se zelenou střechou), ke komedii Můj vysvlečenej deník (2012) či k pohádce Pravý rytíř (2016).

Stal se leaderem a baskytariskou skupinu HI-FI. Spolu s moderátorkou Ester Kočičkovou a sbormistrem Lukášem Prchalem vytvořil páteř tělesa Mandelbrotovy kostičky. Petr Wajsar spoluzakládal kapelu EWaVe.

Za muziku k romantickému dramatu Hastrman (2018), které režíroval Ondřej HavelkaPetr Wajsar získal Českého lva v kategorii Nejlepší hudba.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Petr Rímský
Petr Rímský
zobrazit profil Zdeněk Hrášek
Zdeněk Hrášek
zobrazit profil Alexandr Kopka
Alexandr Kopka
zobrazit profil Jiří Zmožek
Jiří Zmožek
zobrazit profil František Černý
František Černý
zobrazit profil Aleš Sigmund
Aleš Sigmund