Jan Švejdar

Datum narození: 21. 11. 1967
Profese: 11. policejní prezident PČR
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jan Švejdar byl koncem roku 2018 tehdejším ministrem vnitra Janem Hamáčkem jmenován policejním prezidentem. Ve funkci skončil v březnu 2022.

Policistou se Jan Švejdar stal ještě za totality, když roku 1987 nastoupil k Sboru národní bezpečnosti, konkrétně k Pohotovostnímu pluku VB. Začínal na obvodním oddělení v Peci pod Sněžkou.

JAN ŠVEJDAR O POST BOJOVAL S HUSÁKEM

Jan Švejdar 13 let šéfoval v Hradci

V roce Sametové revoluce 1989 Jan Švejdar přešel na Odbor obecné kriminality Okresního ředitelství Trutnov, kterému v letech 1991 až 1993 velel. Pak třináct let šéfoval Službu kriminální policie a vyšetřování PČR Správy Východočeského kraje Hradec Králové.

Potom byl Jan Švejdar rok ředitelem Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR, následně vykonával funkce náměstka ředitele pro Službu kriminální policie a vyšetřování KŘP Královéhradeckého kraje, tamního ředitele a v letech 2013 až 2018 šéfa pardubické krajské policie.

Zeman z Jana Švejdara udělal genmjr.

S účinností od 1. prosince 2018 byl Jan Švejdar tehdejším ministrem vnitra Janem Hamáčkem jmenován policejním prezidentem. Ve funkci nahradil Tomáše Tuhého, který se po Livii Klausové stal velvyslancem ČR na Slovensku.

Prezident Miloš Zeman Jana Švejdara dne 8. května 2019 jmenoval brigádním generálem a dne 27. října 2020 generálmajorem (genmjr.).

Z vedení policie se Jan Švejdar rozhodl odejít v prosinci 2021 po pohovoru s nově nastupujícím ministrem vnitra Vítem Rakušanem. Funkci šéfa české policie opustil  31. března 2022.

O JANU ŠVEJDAROVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Jana Švejdara patří především sport. Hraje hokej, jezdí na kole a na lyžích.

Jan Švejdar je ženatý a má tři děti.

 

Články o celebritě

Mynáře budou řešit poslanci Mynáře budou řešit poslanci Sněmovní bezpečnostní výbor se bude zabývat nátlakem hradního kancléře Vratislava Mynáře (54, na sní... číst článek
Nejen Fiala. S Mynářem se sešel i Rakušan, a hned dvakrát. Co na tajných schůzkách řešili? Nejen Fiala. S Mynářem se sešel i Rakušan, a hned dvakrát. Co na tajných schůzkách řešili? Vedle nového předsedy vlády Petra Fialy (ODS) se měl koncem minulého roku s hradním kancléřem Vratis... číst článek
Mynář tlačil na Švejdara kvůli odvolání šéfa zlínské policie. Zkoušel to i přes Hamáčka Mynář tlačil na Švejdara kvůli odvolání šéfa zlínské policie. Zkoušel to i přes Hamáčka Dlouhodobý tlak měl vyvíjet hradní kancléř Vratislav Mynář na policejního prezidenta Jana Švejdara. ... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Luboš Lacina
Luboš Lacina
zobrazit profil Jitka Volfová
Jitka Volfová
zobrazit profil Alice Kovácsová
Alice Kovácsová
zobrazit profil Pavel Bělobrádek
Pavel Bělobrádek
zobrazit profil Marta Semelová
Marta Semelová
zobrazit profil Jan Horsák
Jan Horsák
zobrazit profil Magda Gubová
Magda Gubová