Petr Vydra

Petr Vydra

Datum narození: 6. 1. 1972
Místo narození: Turnov
Profese: moderátor, herec, dramaturg, scenárista, komik

Životopis

Herec a dramaturg Petr Vydra se více než na filmovém plátně a divadelních prknech uplatnil jako moderátor, a to především na Radiu Classic.

Studoval obory herectví a dramaturgie na pražské DAMU. Na jevišti Petra Vydru mohli milovníci prken, co znamenají svět, vidět v Městském divadle Mladá Boleslav, Divadle F. X. Šaldy v Liberci nebo v Minoru.

V Dejvickém divadle se herec Petr Vydra uplatnil též jako autor, v Divadle Na Fidlovačce pak také coby dramaturg.

Roku 2002 Petr Vydra přijal nabídku stát se moderátorem Rádia Classic. Posléze začal účinkovat mj. v pořadu HBO Na stojáka. Objevil se v televizních seriálech Vyprávěj nebo Kapitán Exner.

Menší role Petr Vydra ztvárnil i v několika filmech. Jmenujme povídkový snímek Malostranské humoresky, romantický příběh Saši Gedeona Návrat idiota nebo komedii Vojtěcha Kotka a Petra Kolečka Padesátka.

V krimi komedii Krásno se Petr Vydra společně s jejím režisérem a zároveň hlavním hrdinou Ondřejem Sokolem a představitelem další klíčové role Martinem Fingerem podílel na scénáři.

Svůj komediální talent Petr Vydra předvedl v zábavné show Daniela Dangla Partička, kde zdatně sekundoval jejím stálicím, jimiž jsou Michal Suchánek, Richard Genzer, Igor Chmela a Michal Novotný.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Ester Janečková
Ester Janečková
zobrazit profil Daniel Stach
Daniel Stach
zobrazit profil Emma  Smetana
Emma Smetana
zobrazit profil Jana Adamcová Nováková
Jana Adamcová Nováková
zobrazit profil Matěj Misař
Matěj Misař
zobrazit profil Markéta Fialová
Markéta Fialová
zobrazit profil Alexander Hemala
Alexander Hemala
zobrazit profil Martin Smolík
Martin Smolík