Jana Holcová

Jana Holcová

Datum narození: 21. 4. 1975
Místo narození: Písek
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečka Jana Holcová si coby dlouholetá členka Dejvického divadla zahrála v seriálu Zkáza Dejvického divadla, kde stejně jako její kolegové ztvárnila sebe.

Herectví na Katedře alternativního a loutkového divadla DAMU Jana Holcová absolvovala v roce 1999, a to v ročníku, který společně s Miroslavem Krobotem roku 1997 přešel do Dejvického divadla.

Předtím Jana Holcová hostovala v Národním divadle jako Blanchette v inscenaci Zpověď dítěte svého věku, v Divadle v Dlouhé (Anda Pařízková v inscenaci Škola základ života) a v Divadle Na zábradlí v muzikálu Cabaret.

První rolí, kterou Jana Holcová nastudovala už jako členka Dejvického divadla, byla postava Smeraldiny v komedii Zelenavý ptáček. Velká herecká příležitost přišla titulní postavou v dramatizaci povídky G. G. Márqueze Neuvěřitelný a tklivý příběh o bezelstné Eréndiře a její ukrutné babičce.

Před kamerou se Jana Holcová prvně mihla v seriálu Život na zámku. Na filmovém plátně debutovala drobnou úlohou železničářky v koprodukčním romantickém dramatu Lesní chodci (2003) s Jiřím Schmitzerem v hlavní roli.

Posléze si Jana Holcová zahrála v seriálech Přešlapy, Dokonalý svět, Čtvrtá hvězda, Pustina či Zkáza Dejvického divadla, v němž stejně jako její kolegové hraje sebe. Šéfku záchranky ztvárnila v Ordinaci v růžové zahradě 2.

Herečka a dabérka Jana Holcová byla několik let partnerkou kolegy z Dejvického divadla Davida Novotného.

 

Články o celebritě

Čestmír Mázl v Ordinaci: Lži a nevěra! Čestmír Mázl v Ordinaci: Lži a nevěra! V novém dílu Ordinace, který bude na Voyo k dispozici od tohoto čtvrtka, prožijí diváci se dvěma úst... číst článek
Novotný z Místa zločinu České Budějice: Takhle vypadal před 30 lety Novotný z Místa zločinu České Budějice: Takhle vypadal před 30 lety Poznali byste ho? Přesně před 30 lety začínal jako blonďaté princátko v Českých Budějovicích. A teď ... číst článek
Sexy Vánoce hvězdy Ordinace: Stromeček zdobí zatraceně nalehko! Sexy Vánoce hvězdy Ordinace: Stromeček zdobí zatraceně nalehko! Přestože na to sympatická herečka Jana Holcová (47) moc nevypadá, v soukromí to bude pěkná dračice! ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jean-Paul Belmondo
Jean-Paul Belmondo
zobrazit profil Monika Horváthová
Monika Horváthová
zobrazit profil Jiří Hána
Jiří Hána
zobrazit profil Miroslav Etzler
Miroslav Etzler
zobrazit profil Juraj Bača
Juraj Bača
zobrazit profil Boris Slivka
Boris Slivka
zobrazit profil David Suchařípa
David Suchařípa
zobrazit profil Vojtěch Záveský
Vojtěch Záveský