Zdeňka Žádníková

Datum narození: 25. 10. 1974
Místo narození: Ústí nad Orlicí
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečka Zdeňka Žádníková, rozená Volencová, zakládající členka Dejvického divadla, se do povědomí široké divácké obce dostala zejména rolí v seriálu Rodinná pouta.

S herectvím začala v dětství v dramatickém kroužku. S absolventským ročníkem Katedry alternativního a loutkového divadla pražské DAMU Zdeňka Volencová přešla roku 1996 do angažmá v Dejvickém divadle, které společně s kolegy a zejména režisérem Miroslavem Krobotem spoluzakládala.

ZDEŇKA ŽÁDNÍKOVÁ VOLENCOVÁ VYMALOVALA MOTOL!

Poprvé se Zdeňka Volencová na jevišti Dejvického divadla objevila v roli Lucy v muzikálu Kennedyho děti (Ó, milý Buddho!), který se dočkal víc než sta repríz. Tato inscenace vznikla ještě během jejího studia na DAMU.

K významným rolím Zdeňky Volencové patří mj. postava Pampelišky ve hře Princezna Pampeliška v Jihočeském divadle České Budějovice nebo zpěvačky maďarské opery v Belzebubově sonátě, a to na prknech Divadla v Řeznické.

První úlohou, kterou Zdeňka Volencová nastudovala přímo v Dejvickém divadle, byla postava kamarádky v inscenaci Utišující metoda, již Miroslav Krobot vytvořil na motivy povídek Edgara Allana Poea.

V počátcích své kariéry na televizní obrazovce se Zdeňka Žádníková objevila např. v seriálu Lekárnikových holka (1996) nebo v pohádkách O zlé a dobré vodě (1997), Zkřížené meče a Tajemství mořské panny (obě 1998).

Do povědomí široké divácké obce se Zdeňka Žádníková dostala rolí v seriálu Rodinná pouta (později Velmi křehké vztahy). Na filmovém plátně debutovala úlohou maminky jednoho z hlavních hrdinů komedie Panic je nanic (2006).

Herečka, která se v médiích netajila tím, že na prvním místě je pro ni rodina, si zahrála mj. v seriálu Ať žijí rytíři! a ve stejnojmenném filmu, kde se objevila i její dcera Andrea. Podobně jako její kolegové si Zdeňka Žádníková zahrála sebe v komediální minisérii Zkáza Dejvického divadla.

O ZDEŇCE ŽÁDNÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V roce 2002 se Zdeňka Volencová provdala za Radka Žádníka, s nímž má čtyři děti.

 

Články o celebritě

Múza Svěceného Žádníková: Boží tělo po 4 dětech! Múza Svěceného Žádníková: Boží tělo po 4 dětech! Hvězda Rodinných pout Zdeňka Žádníková-Volencová (48) je v posledních letech především mámou. I tak ... číst článek
Houslový virtuóz Svěcený v obležení žen: Šel z náruče do náruče a rozdával polibky Houslový virtuóz Svěcený v obležení žen: Šel z náruče do náruče a rozdával polibky Ještě se nestačil ani oklepat ze spekulací o milostném románku s vdanou herečkou Zdeňkou Žádníkovou ... číst článek
Zdeňka Žádníková Volencová po výletě se Svěceným: Dovolená s manželem! Zdeňka Žádníková Volencová po výletě se Svěceným: Dovolená s manželem! Jen před pár dny byla spatřena Zdeňka Žádníková Volencová (48) v Itálii s Jaroslavem Svěceným (62) a... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Václav Matějovský
Václav Matějovský
zobrazit profil Marek Němec
Marek Němec
zobrazit profil Miroslav  Táborský
Miroslav Táborský
zobrazit profil Colton Haynes
Colton Haynes
zobrazit profil Tereza Těžká
Tereza Těžká
zobrazit profil Ralph Fiennes
Ralph Fiennes