Lady Gaga

Datum narození: 28. 3. 1986
Místo narození: Yonkers, New York
Výška: 155 cm
Profese: zpěvačka a hudební producentka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Lady Gaga je známá svými šílenými převleky, jednou přijde za vánoční stromeček, podruhé obalená plyšáky. Královna výstředností ráda provokuje, miluje módu a tetování.

Kontroverzní zpěvačka občanským jménem Stefani Joanne Angelina Germanotta je italského původu. Její umělecký pseudonym Lady Gaga vznikl podle názvu skladby skupiny Queen – Radio Ga Ga.

O Lady Gaga je všeobecně známo, že ráda provokuje svým oblečením. Miluje módu, která se odráží v její tvorbě. Když skládá novou písničku, přemýšlí, co bude mít na pódiu na sobě. Co se módy, vystupování a herecké interpretace týče, bere Lady Gaga inspiraci u Grace Jones. Má vlastní produkční tým, zvaný Haus of Gaga, který pro ni připravuje oděv, účesy a kostýmy a propriety na jeviště. O největší rozruch se zpěvačka postarala na prestižním předávání hudebních cen v rámci MTV Video Music Awards svými šaty z hovězího masa. Své fanoušky Lady Gaga šokuje nejen svými módními výstřelky, ale i na svých koncertech, kde se nechala pozvracet svou tanečnicí.

V muzice byla Lady Gaga nejvíce ovlivněna rockovými muzikanty jako David Bowie, Debbie Harry z Blondie či Freddie Mercury z Queen, stejně jako popové ikony 80. a 90. let, Madonna a Michael Jackson. Už jako čtyřletá se učila hrát na klavír a ve svých jedenácti napsala první klavírní baladu. Ve stejné době nastoupila na římskokatolickou soukromou školu v klášteře Nejsvětějšího Srdce. V necelých čtrnácti letech začala vystupovat v zábavném klubu Open Mike Nights v New Yorku. Ve věku sedmnácti let nastoupila na školu umění - New York University's Tisch School of Arts.

Po škole se Lady Gaga začala věnovat hudební kariéře. Psala písně pro zpěváky pracující pro Akonovu nahrávací společnost Konvict Muzik. Také pro Fergie, Pussycat Dolls a Britney Spears. V roce 2008 pracovala na svém debutním albumu The Fame, které získalo od kritiků mnoho nadšených ohlasů. Celosvětově se prodalo kolem 2,5 milionů kopií. Hlavní singl Just Dance byl vydán v dubnu 2008 a ihned se stal hitem číslo jedna v hitparádach. Získal i nominaci na ocenění Grammy.

Lady Gaga je považována za nejlépe placenou celebritou do třiceti let. Její nejznámějšími hity jsou „Just Dance“, „Poker Face“, „Paparazzi“, „Love Game“, „Bad Romance“, „Telephone“, „Alejandro“, „Born This Way“, „Judas“ a „Marry The Night“ nebo "Born This Way". Je majitelka několika cen Grammy a MTV.

Lady Gaga je uznávanou zpěvačkou a velké pocty se jí dostalo od největšího zpěváka showbyznysu všech dob Tonyho Bennetta (88), se kterým zpěvačka vydává album duetů.

Po těle má celkem dvacet šest tetování. Mezi nejznámější patří symbol Peace, který je inspirován známým zpěvákem Johnem Lennonem.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Bonnie Tyler
Bonnie Tyler
zobrazit profil Sascha Schmitz
Sascha Schmitz
zobrazit profil Johny Machette
Johny Machette
zobrazit profil Chester Bennington
Chester Bennington
zobrazit profil Andrea Bocelli
Andrea Bocelli
zobrazit profil Martin Chodúr
Martin Chodúr
zobrazit profil Jana Kociánová
Jana Kociánová
zobrazit profil Monika Bagárová
Monika Bagárová