Barbora Kodetová

Datum narození: 6. 9. 1970
Místo narození: Praha
Profese: herci
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Barbora Kodetová pochází z tradiční herecké rodiny, jejíž kořeny sahají až k národnímu obrození a J. K. Tylovi.

Odmala se Barbora Kodetová ráda předváděla. Má to v genech. Už její praprapradědeček hrál v souboru Josefa Kajetána Tyla. Pradědeček Jiří Steimar spoluvytvářel atmosféru Národního divadla po padesát let. Hrála i její babička Jiřina Steimarová. Otec Jiří Kodet ztvárnil na sto padesát filmových rolí. Za strýce má valašského krále Boleslava Polívku a za sestřenici jeho dceru Annu Polívkovou.

BARBORA KODETOVÁ NAHOŘE BEZ

V divadle hrála Barbora Kodetová už během studia na pražské konzervatoři. Pět let byla členkou hereckého souboru Národního divadla. Velkou roli ztvárnila poprvé v Žebrácké opeře, kterou režíroval Jiří Menzel. Po dvouletém angažmá v Mladé Boleslavi se vrátila zpět do Prahy. Zázemí má nyní v Divadle Na Jezerce Jana Hrušínského.

Filmové role jí přichází hlavně z televize. Proslavila se hořkosladkou komedií Učitel tance, kde ladnými pohyby zahání smrt Martin Dejdar. Objevila se v hororu Travis, v komedii Rivers of Babylon nebo v pohádce Peklo s princeznou.

O BARBOŘE KODETOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Jednu z hlavních rolí ztvárnila Barbora Kodetová i v zaatlantické mašině filmového průmyslu – v Hollywoodu. V seriálu Duna se ukázala po boku americké herečky Susan Sarandonové. Po návratu hrála v Redakci a rok moderovala Poštu pro tebe.

Z manželství s podnikatelem Miodragem MaksimovičemBarbora Kodetová dceru Lily. Po rozvodu se seznámila s houslistou Pavlem Šporclem. Mají spolu dvě dcery Violetu a Sophii.

 

Články o celebritě

Barbora Kodetová na pohřbu Hlaváčové: Vysvětlila mi, o čem je herectví Barbora Kodetová na pohřbu Hlaváčové: Vysvětlila mi, o čem je herectví V historické budově Národního divadla proběhlo poslední rozloučení s Janou Hlaváčovou. Kolegové na n... číst článek
Bára Kodetová zalovila v archivu: Na studentském snímku je k nepoznání! Bára Kodetová zalovila v archivu: Na studentském snímku je k nepoznání! Barbora Kodetová Šporclová (53), česká herečka a zpěvačka, se na sociální síti pochlubila skutečně a... číst článek
Beata Rajská se toho nebojí: Dostihy, nebo přehlídka?! Odhalená prsa i „Hujerovi“ od Kubelkové Beata Rajská se toho nebojí: Dostihy, nebo přehlídka?! Odhalená prsa i „Hujerovi“ od Kubelkové Průhledné tílko s odhalenými ňadry, dlouhé šaty s obřími klobouky nebo pánský cylindr na krásné dívc... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Karel Roden
Karel Roden
zobrazit profil Roman Luknár
Roman Luknár
zobrazit profil Marie Kyselková
Marie Kyselková
zobrazit profil Jitka Asterová
Jitka Asterová
zobrazit profil Gustav Bubník
Gustav Bubník
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane
zobrazit profil Libor Stach
Libor Stach
zobrazit profil Matthew Perry
Matthew Perry