Jiří Krampol

Datum narození: 11. 7. 1938
Místo narození: Buštěhrad u Kladna
Profese: herec, moderátor, dabér
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jiří Krampol se proslavil v divadle Semafor i ve filmech a TV, a to jako skvělý komik a moderátor. Jeho hlasem promlouvá Jean-Paul Belmondo.

Vyučil se soustružníkem. Krátce pracoval i jako údržbář v nakladatelství. Poté se Jiří Krampol vydal na pražskou DAMU, kterou absolvoval v roce 1962. V Divadle Na zábradlí ztvárnil roli v Zahradní slavnosti nebo v inscenaci Na dně. Správnou cestu mu ukázal Semafor.

JIŘÍ KRAMPOL - JAK PŘIŠEL O SYNA

Jiří Krampol zazážil v Partě hic

Spolu s Miloslavem Šimkem bavil Jiří Krampol obecenstvo divadla Semafor přes sedm let. V Divadle Jiřího Grossmanna jim pomáhala i herečka Uršula KlukováJiří Krampol si mezitím zahrál ve filmech Bylo nás deset, Pršelo jim štěstí nebo Ten svetr si nesvlíkej.

Po boku Vladimíra Menšíka Jiří Krampol zářil v Partě hic. Za svou životní roli považuje hostinského v seriálu Synové a dcery Jakuba Skláře. Víno popíjel v komedii 2Bobule. Zahrál si také např. v Bastardech nebo v Kameňáku.

Krampol daboval i Luise de Funèse

Získával často role svalovců a ranařů. Bylo to díky jeho muskulatuře, kterou cepoval i vzpíráním. Věnoval se také boxu a plavání. Posilovnu si Jiří Krampol zamiloval. Stala se jeho pomocníkem proti depresím. Navždy zůstane tváří zábavného pořadu Nikdo není dokonalý, v němž se stovky kolemjdoucích ztrapnily odpověďmi na všetečné otázky.

Jiří Krampol se proslavil i coby dabér. Jeho hlasem začal slavný francouzský herec Jean-Paul Belmondo promlouvat hned po emigraci Jana Třísky. Po smrti Františka Filipovského se ujal i dabingu geniálního Luise de Funèse.

Jiří Krampol se ženil čtyřikrát

O JIŘÍM KRAMPOLOVI ČTĚTE ZDE>>

Poprvé se vášnivý tenista Jiří Krampol oženil s hlasatelkou Janou Fořtovou, se kterou má syna Tomáše. Jirku vychovával se svou druhou ženou, právničkou Hanou Suvajdičovou. Manželství s modelkou Martou mu přineslo syna Martina z jejího předchozího vztahu.

Podobně to měl i se svou čtvrtou ženou Hanou Krampolovou, učitelkou z mateřské školy, a jejím synem Petrem, s nímž nastaly nemalé problémy. Roku 2012 čelil Jiří Krampol a jeho manželka řadě bulvárních afér. Ona byla podezřelá z krádeží, jeho obvinila rodinná známá ze znásilnění. Oba měli z afér psychické problémy. Hanu Krampolovou dostaly až do blázince.

Krampol prozradil zase novou známost!

Hana Krampolová zemřela 3. srpna 2020.

Necelé dva roky po smrti manželky Jiří Krampol v rozhovoru pro Blesk řekl, že má novou známost. Jak uvedl, nechce být mediálně známá, tak o ní alespoň prozradil, že jde o generaci mladší právničku, která má dítě.

Dalším objevem seladona Jiřího Krampola se se stala o 40 let mladší produkční Jana Kroupová (zvaná Jája). Novou lásku herec světu předvedl v červenci 2022 na oslavě svých 84. narozenin.

 

 

Články o celebritě

Zásadní rozhodnutí nemocného Krampola (85): Odchází do domu s pečovatelskou službou Zásadní rozhodnutí nemocného Krampola (85): Odchází do domu s pečovatelskou službou Opravdu se pochlapil! Jiří Krampol (85) se rozhodl přestěhovat do domu s pečovatelskou službou. „Můj... číst článek
Jiří Krampol (85) udělal životní rozhodnutí: Bude žít v pečovateláku! Jiří Krampol (85) udělal životní rozhodnutí: Bude žít v pečovateláku! Opravdu se pochlapil! Jiří Krampol (85) se rozhodl přestěhovat do domu s pečovatelskou službou. „Můj... číst článek
Krampol má sociální a zdravotní zaplaceno na 200 let dopředu Krampol má sociální a zdravotní zaplaceno na 200 let dopředu „Jsem nemocný s průduškami, plícemi, ale to mám 20 let. Co je na tom ale divnýho, že člověk, kterému... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Lucien Laviscount
Lucien Laviscount
zobrazit profil Pavel Liška
Pavel Liška
zobrazit profil Peter Dinklage
Peter Dinklage
zobrazit profil Daniel Tůma
Daniel Tůma
zobrazit profil Martin Trnavský
Martin Trnavský
zobrazit profil Anna Kadeřávková
Anna Kadeřávková
zobrazit profil Sabina Remundová
Sabina Remundová
zobrazit profil Lubomír Lipský
Lubomír Lipský