Zdeněk Papoušek

Zdeněk Papoušek

Datum narození: 10. 12. 1956
Místo narození: Brno
Profese: sociolog a spolupracovník Fondu ohrožených dětí
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Jméno sociologa Zdeňka Papouška je neodmyslitelně spjato s Fondem ohrožených dětí. V roce 2014 se rozhodl vstoupit i do politiky: pustil se do boje o křeslo v Senátu.

Zdeněk Papoušek se narodil v den, který je Mezinárodním dnem lidských práv. A to jako by předznamenalo i jeho život. Většinu své kariéry pak věnoval práci v sociální oblasti. Dvě desítky let působil ve Fondu ohrožených dětí, sedm let se věnoval práci s propuštěnými vězni. Zároveň působil jako učitel, ať už na Biskupském gymnáziu v Brně či na Církevní střední zdravotnické škole v Brně. Vystudoval sociologii a tu také později vyučoval, a navíc ještě psychologii, politologii, právo, ekonomii a filosofii.

V roce 2014 se rozhodl kandidovat za KDU-ČSL do Senátu, a to v Brně, s nímž je spojený celý jeho život i kariéra. Uspěl a stal se tak jednou z nových tváří, které do té doby nebyly politikou tknuté a horní komoru oživily (jako např. advokát Václav Láska či někdejší rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl). S manželkou Marií má Zdeněk Papoušek syny Matěje, Šimona a Jonáše.

 

Další Politici

zobrazit profil Donald Tusk
Donald Tusk
zobrazit profil Anna Svídnická
Anna Svídnická
zobrazit profil Barbora Snopková
Barbora Snopková
zobrazit profil Milouš Jakeš
Milouš Jakeš
zobrazit profil Alena Šírová
Alena Šírová
zobrazit profil Marta Semelová
Marta Semelová
zobrazit profil Dagmar Terelmešová
Dagmar Terelmešová
zobrazit profil Petr Stuchlík
Petr Stuchlík