Miroslav Novák

Miroslav Novák

Datum narození: 25. 6. 1972
Místo narození: Bílovec
Profese: moravskoslezský hejtman za ČSSD
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Miroslav Novák se v listopadu 2012 stal hejtmanem Moravskoslezského kraje po Jaroslavu Palasovi. V roce 2016 se rozhodl post obhajovat. Absolvent průmyslovky se před tím vypracoval v komunální sféře.

Miroslav Novák v roce 1990 maturitou zakončil ostravskou stavební průmyslovku. Dále nestudoval, začal pracovat, nejprve ve Stavoprojektu, o čtyři roky později na finančním úřadě.

V témže roce, šlo o datum 1994, se Miroslav Novák dal na politiku. Jeho kariéra se odvíjela podle voleb, hlavně ve čtyřletých skocích. Nejprve byl zastupitelem Ostravy–Poruby, za čtyři roky to Miroslav Novák dotáhl na místostarostu Poruby, za další čtyři roky se stal starostou.

Vroce 2008 povýšil na náměstka hejtmana, jímž se v tom roce stal Jaroslav Palas. Mezitím s komunální politikou dokázal Miroslav Novák skloubit roli asistenta Lubomíra Zaorálka, který byl tehdy poslancem ČSSD a zdaleka ne ještě ministrem zahraničí.

Pod kauzami opředeným Jaroslavem Palasem měl Miroslav Novák na starosti dopravu a životní prostředí. Vztahy měli nadstandardní. Po krajských volbách 2012 se stal Miroslav Novák moravskoslezským hejtmanem. Vítal v kraji prezidenta Miloše Zemana, horoval pro čínské a další investice, sledoval kauzu OKD. Nenechal si od politických konkurentů nikdy nic líbit, ani od Andreje Babiše.

Miroslav Novák si jako politik stačil postavit honosné sídlo, snad největší v okolí. Těží z toho i jeho rodina. Miroslav Novák je ženatý a může se chlubit třemi dětmi, Jaromírem, Sabinou a Martinou.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Články o celebritě

Další Politici

zobrazit profil Daniel Herman
Daniel Herman
zobrazit profil Jaroslav Štěrba
Jaroslav Štěrba
zobrazit profil Miloslav Ludvík
Miloslav Ludvík
zobrazit profil Viktor Orbán
Viktor Orbán
zobrazit profil Zdeněk Kettner
Zdeněk Kettner
zobrazit profil Jaroslav Malý
Jaroslav Malý
zobrazit profil Marie Pěnčíková
Marie Pěnčíková
zobrazit profil Michaela Šojdrová
Michaela Šojdrová