Pavel Sehnal

Datum narození: 1. 7. 1964
Profese: 1. předseda hnutí Aliance pro budoucnost, podnikatel, miliardář
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Pavel Sehnal, jenž je řazen mezi české miliardáře, se stal předsedou nově obnovené ODA, která se v roce 2021 přejmenovala na stranu Aliance pro budoucnost.

Absolvent Strojní fakulty Českého vysokého učení technického v Praze se zaměřením na přístrojovou, regulační a automatizační techniku Pavel Sehnal své první pracovní zkušenosti získával ve společnostech Tesla Elstroj a Laboratorní přístroje Praha. Poté se stal obchodním ředitelem podniku LAVAT Chotutice.

PAVEL SEHNAL - JAK ODA DĚKOVALA NOVÝM ČLENŮM

Sehnal byl makléřem v Komerční bance

Mezitím Pavel Sehnal absolvoval řadu finančních kurzů a nastoupil jako makléř do Komerční banky, kde se podílel na zakládání Pražské burzy cenných papírů. Na začátku 90. let 20. století založil vlastní firmu Burzovní společnost pro kapitálový trh a roku 1995 společnost SPGroup, která obchodovala zejména s kontrolními balíky akcií jiných společností.

ROZHOVOR S PAVLEM SEHNALEM ČTETE ZDE>>

V době, kdy se Pavel Sehnal stal předsedou nově obnovené Občanské demokratické aliance (ODA), tvořilo SPGroup 56 firem v různých oborech s asi 3500 zaměstnanci. Z portfolia miliardářových společností jmenujme např. Obchodní tiskárny Kolín, realitní kancelář AAA Byty, Elektroporcelán Louny, veletržní areál PVA Expo v pražských Letňanech či Aquapalace Resort Praha s aquaparkem a hotelem v Čestlicích.

Sehnal v čele Aliance pro budoucnost

Do politiky se Pavel Sehnal rozhodl vstoupit, jak řekl, aby zúročil své zkušenosti z podnikání. "Nazrál čas, abych tyto zkušenosti využil i ve prospěch ostatních občanů naší země. To je hlavní důvod, proč jsem se rozhodl k obnovení značky Občanská demokratická aliance,“ uvedl.

V parlametních volbách 2017 ODA pohořela, získala pouhých 0,17 procent hlasů, tudíž ani její lídr Pavel Sehnal neuspěl, stejně jako v komunálních volbách 2018. Kandidátem strany do prezidentkých voleb 2018 byl ekonom Vratislav Kulhánek.

V roce 2021 se ODA přejmenovala na stranu Aliance pro budoucnost. Pavel Sehnal jako její předseda do parlametních voleb 2021 vyrazil coby její celostátní lídr a jednička pražské kandidátky. Neuspěl, křeslo v dolní komoře nezískal.

Pavel Sehnal bodoval v jachtingu

O PAVLU SEHNALOVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Sehnal je iniciátorem a hlavním donátorem projektu Národního notového archivu, jehož cílem je uchovat pro budoucí generace tvorbu českých skladatelů, textařů i aranžérů všech hudebních žánrů, forem i historických období, a to s bohatými metadaty.

Mezi záliby Pavla Sehnala patří sport, v létě cyklistika a jachting, v zimě ultramaratóny na běžkách. Roku 2015 na šesti závodech nasbíral nejvíce bodů a stal se nejlepším jachtařem Česka. Podnikatelovou vášní je hudba, hraje na několik hudebních nástrojů, zejména na kytaru.

Pavel Sehnal je otcem syna a dcery. Oba jsou již dospělí a mají své vlastní firmy.



 

Články o celebritě

Babišova vládní čtvrť v Letňanech naštvala starosty: „Jednají o nás, bez nás“ Babišova vládní čtvrť v Letňanech naštvala starosty: „Jednají o nás, bez nás“ Vládní čtvrť v pražských Letňanech výměnou za peníze na stavbu pražského okruhu. Návrh, který ve stř... číst článek
Miliardář Sehnal dobyl i jižní pól. Co je tam jinak a jak se chodí na záchod? Miliardář Sehnal dobyl i jižní pól. Co je tam jinak a jak se chodí na záchod? Své dobrodružné srdce potěšil vskutku neobvyklým zážitkem. Miliardář Pavel Sehnal už v roce 2017 stá... číst článek
Boj o Prahu: Město na MHD zdarma vydělá. Hloupost, stavme raději školky Boj o Prahu: Město na MHD zdarma vydělá. Hloupost, stavme raději školky Hodinové kolony ve městě a naštvaní Středočeši, kteří nemají kde zaparkovat. To bylo hlavní téma pře... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Michaela Blahová
Michaela Blahová
zobrazit profil Barbora Antonová
Barbora Antonová
zobrazit profil Radka Maxová
Radka Maxová
zobrazit profil Michaela Matoušková
Michaela Matoušková
zobrazit profil Josef Suchánek
Josef Suchánek
zobrazit profil Marta Nováková
Marta Nováková
zobrazit profil Donald Trump
Donald Trump