Till Lindemann

Datum narození: 4. 1. 1963
Místo narození: Lipsko, Německo
Výška: 184 cm
Profese: zpěvák, básník, bubeník, kytarista, baskytarista

Související celebrity

Životopis

Muzikant a básník Till Lindemann proslul coby frontman a zpěvák německé industrial metalové skupiny Rammstein. V březnu 2020 se nakazil koronavirem.

Od 11 let Till Lindemann chodil do sportovní školy v Rostock Sport Clubu a pak navštěvoval školu stravování. Stal se juniorským vicemistrem Evropy v plavání a byl považován za kandidáta na Olympijské hry 1980, ale v roce 1979 sportovní školu opustil.

První zaměstnání Tilla Lindemanna bylo ve firmě na zpracování rašeliny, odkud ho po třech dnech vyhodili. Poté pracoval mj. jako tesařský učeň, technik v galerii nebo se živil pletením košíků.

Začínal jako hráč na bicí ve schwerinské punkové skupině First Arsch, s níž vytvořil album Saddle Up. V 90. letech 20. století Till Lindemann začal psát texty založené především na dvojsmyslech a rýmech z básní, které sám psal.

Proslul jako frontman a zpěvák německé industrial metalové skupiny Rammstein. Má též vlastní projekt Lindemann. Stal se z něj kvalifikovaný pyrotechnik. Po nehodě v září 1996 v Berlíně, kdy hořící kulisy nad jevištěm spadly do obecenstva, začala skupina Rammstein zaměstnávat profesionální pyrotechnický tým a Till Lindemann se od nich přiučoval a trénoval s nimi.

Kromě zpěvu, kře na kytaru, baskytaru, klávesy a bicí je Till Lindmann také příležitostný herec. Zahrál si např. zločince ve snímku pro děti Tučňák Amundsen nebo aktivistu za práva zvířat ve filmu Vinzent.

Muzikant a básník Till Lindmann má čtyři děti. První se mu v roce 1985, když mu bylo 22 let, narodila dcera Nele. Pár dní nato se oženil s její matkou, ale za nějakou dobu se rozvedli a dítě vychovával sám.

Na zdravotní komplikace si Till Lindmann začal stěžovat po odehrání koncertu v Moskvě v polovině března 2020. Po návratu do rodného Německa byl podle bulvárního serveru Bild převezen do nemocnice, kde mu potvrdili nákazu COVID-19. Zpěvák ležel na jednotce intenzivní péče s horečkou a zápalem plic.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Petr Harazin
Petr Harazin
zobrazit profil Richard Hes
Richard Hes
zobrazit profil Roman Timko
Roman Timko
zobrazit profil Varhan Orchestrovič Bauer
Varhan Orchestrovič Bauer
zobrazit profil Beata Hlavenková
Beata Hlavenková
zobrazit profil Ricky Martin
Ricky Martin
zobrazit profil Radim Hladík
Radim Hladík
zobrazit profil René Rypar
René Rypar