Douglas Emhoff

Douglas Emhoff

Datum narození: 13. 10. 1964
Místo narození: New York, USA
Profese: právník
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Právník Douglas Emhoff je manželem Kamaly Harris, která byla v listopadu 2020 zvolena viceprezidentkou USA po boku 46. amerického prezidenta Joea Bidena.

Po Agoura High School Douglas Emhoff, celým jménem Douglas Craig Emhoff, absolvoval bakalářské studium na Kalifornské státní univerzitě v Northridge a poté práva na Gouldově právnické fakultě Univerzity Jižní Kalifornie.

Pracoval jako advokát v zábavním průmyslu. V roce 2000 si Douglas Emhoff otevřel vlastní kancelář. Roku 2017 se stal partnerem ve velké mezinárodní právní společnosti DLA Piper. Pracoval v pobočkách ve Washingtonu a v Kalifornii.

Poté, co se jeho manželka Kamala Harris po boku demokrata Joea Bidena, někdejšího senátora a viceprezidenta Baraka Obamy, zapojila do boje s republikánem Donaldem Trumpem, si Douglas Emhoff vzal neplacenou dovolenou. Po jejich úspěchu se právník rozhodl plně věnovat své roli v Bílém domě.

Douglas Emphoff je podruhé ženatý. Z prvního manželství s producentkou Kersthin Mackin, které trvalo 16 let, má dvě děti.

Advokátku Kamalu Harris, která byla v listopadu 2020 zvolena viceprezidentkou Spojených států amerických, si Douglas Emhoff vzal v kalifornské Santa Barbaře v srpnu 2014. Společné jmění páru bylo v létě 2019 odhadováno na bezmála šest milionů dolarů.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Matěj Rychlý
Matěj Rychlý
zobrazit profil Sepp Blatter
Sepp Blatter
zobrazit profil Ondřej Soukup
Ondřej Soukup
zobrazit profil Lana Del Rey
Lana Del Rey
zobrazit profil Ilja Racek ml.
Ilja Racek ml.
zobrazit profil Jan Mühlfeit
Jan Mühlfeit
zobrazit profil Jiří Böhm
Jiří Böhm
zobrazit profil Stanislav Tereba
Stanislav Tereba