Avril Lavigne

Avril Lavigne

Datum narození: 27. 9. 1984
Místo narození: Ontario, Kanada
Výška: 155 cm
Profese: zpěvačka, herečka, textařka,módní návrhářka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Avril Lavigne, vzrůstem malá zpěvačka, osmkrát nominována na cenu Grammy, pochází z Ontaria. V roce 2013 se provdala za frontmana kapely Nickelback.

Pop-punková princezna, jak se ji přezdívá, celým jménem Avril Ramona Lavigne, se už stihla podruhé vdát a má za sebou také nafocení odvážných snímků pro pánský časopis. V nedávné době pokořila vzácnou nemoc, která ji upoutala na lůžko na douhých pět měśíců.

Jako mladá rebelka se Avril Lavigne všem vryla do paměti svým výstředním oblékáním. Nosila trička s potisky lebek, ležérně uvázanou kravatu, proužkaté i hvězdičkované punk oblečení nebo sladila celý outfit do růžova. Jediná věc, která se na ni už léta nezměnila a charakterizuje ji, jsou její dlouhé rovné blonďaté vlasy. (Pomineme-li vyholení části hlavy nebo růžové a zelené melíry). Typické je i líčení, kterému vévodí silné černé oční linky.

Avril pochází z kanadsko-francouzké rodiny. Její jméno ji vybral otec, pojmenoval ji po fracouzském výrazu pro měsíc duben. Avril milovala zpívání už od raného dětství, ve dvou letech chodila se svou matkou zpívat do chrámového sboru. V roce 1988 se zúčastnila rádiové soutěže, kterou vyhrála. Natočila jen tak pro sebe několik coververzí různých písní u sebe doma ve sklepě a tyto nahrávky se později dostaly do správných rukou. Poslechl si je vlivný manažer a nabídl ji spolupráci. V roce 2000 tak s jeho pomocí napsala první píseň Why. Všimla si jí nahrávací společnost a Avril Lavigne tak ve svých 16 letech dostala nabídku natočit své první album, kterou pochopitelně neodmítla.

V roce 2002 zabodovala s albem Let Go, vyšplhala se na první místa v hudebních hitparádách v Kanadě, Austrálii i Velké Británii. Na celém světe se prodalo více jak 16 milionů alb. V srpnu 2008 bylo na její koncert v Kuala Lumpur prodáno přes 10 tisíc vstupenek, ale malajská islamistická opoziční strana chtěla koncert zrušit, jelikož zpěvaččiny pohyby na pódiu jsou prý „příliš sexy“ a tím by mohla kazit mládež. Zakázali ji odhalovat břicho a skákat na podiu.
Avril v roce 2010 složila pro film Alenka v říši divů od Tima Burtona píseň, která se objevila i na sountracku k filmu.

Zpěvačka je činná a úspěšná i v jiných odvětvích než je hudba. Navrhla svou vlastní kolekci oblečení, kterou pojmenovala Abbey Dawn, což byla její přezdívka z děství. Outfity pak nosila i na svém turné. Také se podílela na vytvoření třech parfémů s jejím vlastním jménem.

Zahrála si i v několika filmech, například Osobní spravedlnost.Samu sebe( sebe samu)????, coby zpěvačku, ztvárnila i v jednom díle seriálu Sabrina, mladá čarodejnice a ve filmu Divoká jízda. Dále namluvila postavu vačice Heather ve filmu Za plotem. V únoru 2004 začala Avril chodit s Deryckem Whibleym, leadrem skupiny Sum 41. V létě 2006 se vzali. Manželství ale začalo skřípat, a tak se po čtyřech letech rozvedli.

Avril v roce 2012 připravovala své páté album a na pomoc si přizvala zpěváka Chada Kroegera. Blíže se seznámili a začali spolu randit. Brzy se zasnoubili a se svatbou dlouho nečekali, vzali se v roce 2013. Avril si na svůj den „D“ oblékla černé robustní šaty, což byl její dětský sen. Už při své první svatbě s Deryckem chtěla mít svatbu v gothic stylu, ale nakonec si to nechala rozmluvit hlavně proto, aby se zpětně nedívala na své fotky se slovy "jak jsem to proboha vypadala".

Své 30. narozeniny zpěvačka neoslavila podle svých představ, onemocněla chorobou, o které neměla ani zdání, že existuje. Médiím se až po vyléčení svěřila, jak to s jejím onemocněním bylo. Téměř půl roku jí bylo velmi špatně, ale doktoři nemohli přijít na to, co s ní je. Nakonec se zjistilo, že šlo o vzácnou nemoc s názvem lymeská borelióza. „Nemohla jsem ani jíst“, svěřila se zpěvačka, "netušila jsem, že by klíště mohlo způsobit něco takového."

 

Články o celebritě

Avril Lavigneová se nezdá: Krátce po zrušení zásnub si užívá romantiky se známým rapperem! Avril Lavigneová se nezdá: Krátce po zrušení zásnub si užívá romantiky se známým rapperem! Kanadská zpěvačka Avril Lavigneová (38) rozhodně neotálí, co se jejího milostného života týče. Nedlo... číst článek
Avril Lavigneová ruší zasnoubení! Přítel ale o ničem neví Avril Lavigneová ruší zasnoubení! Přítel ale o ničem neví Punková veselka nakonec nebude! Avril Lavigneová (38) po deseti měsících zrušila zasnoubení s Modem ... číst článek
Megakoncerty 2023: Přijedou hvězdy světového kalibru! KISS naposledy? Megakoncerty 2023: Přijedou hvězdy světového kalibru! KISS naposledy? Česká republika se v letošním roce dočká nezapomenutelných koncertů jak českých, tak zahraničních hu... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Lucie Bílá
Lucie Bílá
zobrazit profil Michal Straka
Michal Straka
zobrazit profil Emma Drobná
Emma Drobná
zobrazit profil Katarzia (Katarina Kubošiová)
Katarzia (Katarina Kubošiová)
zobrazit profil Zorka Kohoutová
Zorka Kohoutová
zobrazit profil Markéta Foukalová Tošovská
Markéta Foukalová Tošovská
zobrazit profil Milan Chladil
Milan Chladil
zobrazit profil Albert Černý
Albert Černý