Susan Boyle

Datum narození: 1. 4. 1961
Místo narození: Blackburn, Velká Británie
Profese: zpěvačka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Susan Boyle, účastnice talentové soutěže Britain’s Got Talent, která dokázala, že na vzhledu zas tak nezáleží, když máte zlato v hrdle a velký sen.

Skotská zpěvačka Susan Boyle se v podstatě přes noc proslavila účastí v třetí řadě soutěže Britain’s Got Talent (britská verze pořadu Československo má talent). Když 11. dubna 2009 předstoupila před porotu, všichni ohrnovali nos.

Susan Boyle všem vyrazila dech

Na pódium totiž napochodovala tehdy osmačtyřicetiletá žena, která příliš krásy nepobrala. Rozcuchané prošedivělé vlasy, husté obočí, podbradek a příšerné oblečení. Když řekla, že jejím snem je stát se profesionální zpěvačkou, asi nikdo ji nebral vážně. Jenže pak začala zpívat a všem do jednoho vyrazila dech.

Její podání písně I Dreamed a Dream z muzikálu Bídníci okamžitě sklidilo obrovské ovace ve stoje a na YouTube video s jejím zpěvem zhlédl během 24 hodin rekordní počet lidí.

Sláva Boyle se rozšířila po celém světě

Nepolíbená stará panna Susan Boyle, která dobrovolně vypomáhala v kostele, se rázem stala favoritkou soutěže, a i když skončila na druhém místě, dostala šanci vydat desku a její sláva se brzy rozšířila z Británie do celého světa. Fanoušky našla nejen mezi obyčejnými lidmi, kterým dala naději, že i jejich sny se mohou vyplnit, ale i mezi takovými celebritami jako Salma Hayek či Demi Moore a Ashton Kutcher.

Ženě, která dříve neměla na nájem a elektřinu, náhle na kontě přistály miliony a tři roky za sebou ovládala žebříčky nejprodávanějších desek. Záhy po úspěchu v soutěži si Susan Boyle také zahrála ve filmu Vánoční svíce, v londýnském muzeu Madame Tussaud podle ní vyrobili voskovou figurínu a v roce 2010 si splnila svůj sen zazpívat papeži.

Boyle se proměnila z ošklivky na dámu

Začala postupně měnit i svůj vzhled, mj. vyzkoušela i botox a nechala si vybělit zuby. Vzestup slávy Sasan Boyle a proměna z ošklivky v dámu připomíná pohádku, proto se zvažoval muzikál na motivy Susanina příběhu. Také Hollywood několikrát uvažoval o zfilmování jejího života, do hlavní role byly zvažovány hvězdy Robin Williams či Meryl Streep.

S popularitou přišlo i velké množství nápadníků a také nabídek k sňatku i na sex od fanoušků z celého světa. Susan Boyle ale všechny zarputile odmítala a jednou se nechala i slyšet, že si radši pořídí psa než přítele. V současnosti ale již zřejmě sama není. Spekulovalo i o jejím zasnoubení.

V roce 2013 Susan Boyle přiznala, že u ní byl zjištěn Aspergerův syndrom, což je mírnější podoba autismu. Zpěvačce nemoc způsobuje časté hysterické záchvaty a také má podíl na tom, že se nikdy necítila příliš dobře mezi cizími lidmi.

 

Články o celebritě

Basiková tlak neustála! Důvody, proč se sesypala... Basiková tlak neustála! Důvody, proč se sesypala... Výherní šek na 150 tisíc si z finále Tváře odnesla Jitka Čvančarová (42). V slzavé údolí ale díl pro... číst článek
Diváci po finále Tváře volají po návratu klasických estrád: Show neměla šmrnc! Diváci po finále Tváře volají po návratu klasických estrád: Show neměla šmrnc! Velkolepé finále pořadu Tvoje tvář má známý hlas sledovalo v průměru 1,1 milionů diváků starších 15 ... číst článek
Tvoje tvář má známý hlas a také nového vítěze: Výkon Jitky Čvančarové dojal porotu k slzám! Tvoje tvář má známý hlas a také nového vítěze: Výkon Jitky Čvančarové dojal porotu k slzám! Velkolepé finále je za námi! Jeden ze čtyř finalistů se stal již sedmým šampionem show Tvoje tvář má... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Gabriela Gunčíková
Gabriela Gunčíková
zobrazit profil Freddie Mercury
Freddie Mercury
zobrazit profil Kamil Střihavka
Kamil Střihavka
zobrazit profil Ivanna Bagová
Ivanna Bagová
zobrazit profil Hana Hegerová
Hana Hegerová
zobrazit profil Matěj Ruppert
Matěj Ruppert
zobrazit profil Marika Gombitová
Marika Gombitová