Josef Jelínek

Josef Jelínek

Datum narození: 14. 10. 1905
Přezdívka: Harry
Znamení: Váhy

Životopis

Legendární podvodník, obdivovatel Adolfa Hitlera, příležitostní gigolo a muž, který prodal Karlštejn. To byl Josef Harry Jelínek.

Začalo to při studiu medicíny, kdy si Josef Harry Jelínek naplno užíval peněz bohatých rodičů a i přestože nesložil ani jednu zkoušku na vysoké škole, nechával se oslovat doktore nebo inženýre. Mezitím se stal profesionálním gigolem a miláčkem bohatých paniček. 

Během Jelínkovy podfukářské kariéry na něj bylo uvaleno neskutečných 501 žalob za pochybné prodeje a nákupy uměleckých děl. Absurdním faktem je, že většina žalob byla stažena. 30 000 dolarů se podařilo Harrymu Jelínkovi vydělat, když mistrovským podvodem prodal americkému žvýkačkovému magnátovi hrad Karlštejn. Jelínkova kariéra podvodníka je vnímána jako sympatická až úsměvná, avšak i on měl svou stinnou stránku. Josef Harry Jelínek byl obdivovatelem Adolfa Hitlera a ztotožňoval se s jeho názory. Po druhé světové válce, kdy byl veden jako nacistický válečný zločinec, byl nucen před spravedlností uniknout a do své vlasti už se nikdy nepodíval.

Josef Harry Jelínek si ale dál užíval svých nakradených peněz. Podle posledních zpráv zemřel nikým nerušený v roce 1986 Itálii. Tam se živil jako malíř a představoval se jako žák Alfonse Muchy.

Na motivy života legendárního podvodníka Josefa Harryho Jelínka byl natočen film Velká sázka o malé pivo. Harryho Jelínka zde ztvárnil Oldřich Kaiser, po jeho boku se objevil i Jiří Lábus.

 

Články o celebritě

Meghan a Harry strachy jektají zuby! Rodina Kate chystá pomstu Meghan a Harry strachy jektají zuby! Rodina Kate chystá pomstu Už brzy vyjde kniha vzpomínek, za kterou stojí osmapadesátiletý strýc Kate Middletonové. A její obsa... číst článek
Harry zuří! Pokladu se vzdal kvůli bráchovi, se kterým je na nože Harry zuří! Pokladu se vzdal kvůli bráchovi, se kterým je na nože Šperk po zesnulé mámě chtěl Harry (38) původně věnovat své budoucí manželce. Vzácný prsten ale nakon... číst článek
První oslava Neckářových 80. narozenin: Spalující vedro a Oscar jako dárek! Roztancoval i Maxovou První oslava Neckářových 80. narozenin: Spalující vedro a Oscar jako dárek! Roztancoval i Maxovou Ve vedru a na přímém slunci odzpíval Václav Neckář (80) na Soundtrack festivalu v Poděbradech naroze... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Jan Jarolím
Jan Jarolím
zobrazit profil Miroslav Macháček
Miroslav Macháček
zobrazit profil Bohumil Šimek
Bohumil Šimek
zobrazit profil Jitka Šuranská
Jitka Šuranská
zobrazit profil Natálie Otáhalová
Natálie Otáhalová
zobrazit profil Ondřej Hýsek
Ondřej Hýsek
zobrazit profil Jan Pošvář
Jan Pošvář
zobrazit profil Marie Pěnčíková
Marie Pěnčíková