Fotka není dostupná

Oldřich Hajlich

Datum narození: 19. 4. 1992
Místo narození: Hořice
Profese: herec, dabér
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herec Oldřich Hajlich se do povědomí širší veřejnosti více než svými rolemi dostal aférou kolem napadení muzikanta Pavla Blažka, která skončila zlomeným kolenem.

Studoval na gymnáziu. V divadle Oldřich Hajlich začal hrát roku 2000. Účinkoval ve Stavovském divadle nebo v Divadle v Řeznické.

OLDŘICH HAJLICH A KAUZA ZBITÉHO HLOŽKOVA KOLEGY

V televizi Oldřich Hajlich debutoval v roce 2002 ve snímku Karla Kachyni Kožené slunce. Na filmovém plátně se poprvé objevil o pět let později ve filmech Pusinky a Václav. Od roku 2003 se věnuje dabingu.

Zahrál si v řadě seriálů, třeba mrtvolu v Kriminálce Anděl. Snad nejvýraznější rolí Oldřicha Hajlicha je Roman Dvořák, syn Mahuleny Bočanové, a to v seriálu Vyprávěj nebo hokejista Mařík v nováckém Gymplu s (r)učením omezeným. Objevil se ve filmech Jak básníci čekají na zázrak nebo Bony a klid 2.

Jednu z klíčových postav, Ctirada Mašína, Oldřich Hajlich dostal od režiséra Tomáše Mašína v jeho akčním thrilleru Zatím dobrý.

Víc než hereckými výkony se Oldřich Hajlich zviditelnil incidentem s muzikantem Pavlem Březinou, kterého měl napadnout a zlomit mu koleno, za což byl nepravomocně odsouzen k 39 měsícům podmíněně.

Bratr Oldřicha Hajlicha Roman je také herec.

 

Další Herci

zobrazit profil Ivan Trojan
Ivan Trojan
zobrazit profil Lucien Laviscount
Lucien Laviscount
zobrazit profil Jitka Ježková
Jitka Ježková
zobrazit profil Eva Leimbergerová
Eva Leimbergerová
zobrazit profil Juraj Bernáth
Juraj Bernáth
zobrazit profil Martin Stropnický
Martin Stropnický
zobrazit profil Tovah Feldshuh
Tovah Feldshuh