Cyril Drozda

Datum narození: 8. 5. 1954
Místo narození: Kroměříž
Profese: herec, dramaturg
Znamení: Býk

Životopis

Herec Cyril Drozda, vlastním jménem Miloš Černoušek, se stal mistrem malých, zato výrazných rolí. Upoutal třeba ztvárněním postavy opileckého faráře v seriálu Most! České televize.

Dramatický talent Miloše Černouška se projevil již na základní škole. Po střední vystudoval herectví na brněnské konzervatoři a v roce 1975 získal angažmá v HaDivadle. Začal vystupovat pod uměleckým jménem Cyril Drozda. Po Sametové revoluci se uplatnil i jako dramaturg.

O CYRILU DROZDOVI ČTĚTE ZDE>>

Tvář Cyrila Drozdy si mohou diváci vybavit z komedie Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntag. „Nová doba! Host vyhazuje vrchního!“ rozčiloval se jakožto číšník ve Slávii po hádce s Bohušem v podání Bolka Polívky.

Téměř všechny postavy, které Cyril Drozda ztvárnil, jsou si podobné - epizodní, ale výrazné. Jako „tata“ se např. objevil v hořké komedii Bohdana Slámy Divoké včely, coby ředitel základní školy se mihnul v dramatu Bohdana Slámy Vesnický učitel.

Menší role dostal také v seriálech Já, Mattoni nebo Četnické humoresky. Na České televizi se mj. předvedl jako patolog v kriminálce Rapl po boku Hynka Čermáka nebo v sérii Most!, kde si střihl faráře holdujícího alkoholu.

 

Další Herci

zobrazit profil Simon Helberg
Simon Helberg
zobrazit profil Michal Pešek
Michal Pešek
zobrazit profil Adam Sandler
Adam Sandler
zobrazit profil Ľubomír Roman
Ľubomír Roman
zobrazit profil Adam Novák
Adam Novák
zobrazit profil Regina Řandová
Regina Řandová
zobrazit profil Teresa Branna
Teresa Branna
zobrazit profil Jáchym Novotný
Jáchym Novotný