Roman Luknár

Datum narození: 1. 6. 1965
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herec Roman Luknár, který se zařadil mezi nejznámější slovenské herce, se prosadil i v Čechách. Výrazné role dostal zejména od režiséra Jana Hřebejka.

Absolvoval herectví na VŠMU v Bratislavě. Roman Luknár byl členem Divadla pro děti a mládež v Trnavě a Divadla Astorka Korzo ’90.

ROMAN LUKNÁR FILMOVÝM SYNOVRAHEM

Za postavu Jakuba v poetickém snímku Ondřeje Šulíka Zahrada byl Roman Luknár v roce 1996 nominován na Českého lva v kategorii Hlavní herec. Film získal šest křišťálových sošek, mj. za režii a scénář.

Diváci si Romana Luknára pamatují zejména díky výrazným rolím ve filmech režiséra Jana Hřebejka, např. v Krásce v nesnázích, Medvídkovi či Nestydovi, anebo coby četníka z válečného dramatu Lidice či jako Jana Masaryka z životopisného snímku Toman.

O ROMANU LUKNÁROVI ČTĚTE ZDE>>

Roman Luknár byl léta ženatý se španělskou herečkou Lolou, kvůli které dokonce na čas odešel do Madridu. Exotická kráska mu dala dva syny. Jejich vztah se však rozpadl a skončil rozvodem.

Na filmovém festivalu ArtFilm v červnu 2019, kde Roman Luknár převzal prestižní ocenění, již zářil po boku zřejmě nové partnerky, sympatické brunety.

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Matonoha
Tomáš Matonoha
zobrazit profil Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
zobrazit profil Chris Pratt
Chris Pratt
zobrazit profil Klára Jerneková
Klára Jerneková
zobrazit profil Jiří Zahajský
Jiří Zahajský
zobrazit profil Karolína Lea Nováková
Karolína Lea Nováková
zobrazit profil Saša Rašilov
Saša Rašilov
zobrazit profil Josef Čáp
Josef Čáp