Dasha (Dagmar Sobková)

Datum narození: 27. 6. 1981
Místo narození: Zlín
Profese: zpěvačka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a muzikálová herečka Dasha, kráska s fenomenálním hlasem vlastním jménem Dagmar Sobková, získala Cenu Thálie 2010 za roli Máří Magdalény v Jesus Christ Superstar.

Kolikrát se stalo v Hudebním divadle Karlín při představení Carmen, že se na obsazení objevilo místo Carmen – Lucie Bílá, Carmen – Dasha. Lidé, při zjištění, že titulní roli má ztvárnit „jakási“ Dasha na místo Lucie Bílé, kvůli které přijeli z dálky právě na toto představení, se rozčilovali a naštvaně se obraceli na uvaděčky s otázkou, jak je možné, že neuvidí tvář muzikálu. Našli se i tací, kteří se otočili na patě a z divadla odešli. Ovšem, stačilo slyšet pár tónů z hrdla této zpěvačky a po skončení představení chodili za Dashou se slovy, že jsou velice nadšení, že se omlouvají, že měli předsudky, a že díky ní mají neuvěřitelný zážitek z představení.

DASHA O KARLU GOTTOVI A JEHO NEMOCI

Téměř ve všech muzikálech, ve kterých působila, byla jako „ta druhá“, neboli alternace hlavní hvězdy. Už v jejím prvním muzikálu Janka Ledeckého Hamlet jako sedmnáctiletá alternovala Sabinu Laurinovou v roli Ofélie a získala tak své první herecké zkušenosti. Dále ztvárnila Popelku ve stejnojmenném muzikálu, Angeliku, Mona Lisu atd.

Na prknech Hudebního divadla Karlín Dasha obdivuhodným způsobem ztvárnila dvě protikladné ženské postavy právě ve výše zmíněném muzikálu Carmen, titulní postavu a nesmělou Katarinu. Dále zazářila v muzikálu Jesus Christ Superstar v roli Máří Magdaleny, za kterou získala Cenu Thálie za rok 2010, nebo v muzikálu Aida v titulní roli, kde se střídá s kolegyní Kamilou Nývltovou.

V dětství Dasha, vlastním jménem Dagmar Sobková, vyhrála v pořadu Mini Max soutěž Talentárium a o rok později se stala vítězkou soutěžního festivalu pro mladé zpěváky Zlíntalent. Ačkoliv nikdy nechtěla být zpěvačkou, její zlato v hrdle, o kterém Karel Gott prohlásil, že je to talent, který se rodí jednou za sto let, jí přidělilo tento osud.

Dasha vystudovala konzervatoř pod vedením profesorky zpěvu Lídy Nopové a stala se vokalistkou právě Karla Gotta, později i Heleny Vondráčkové. Začala také vystupovat jako sólistka s kapelami Moondance Orchestra a Pajky Pajk, vedených jejím někdejším partnerem, muzikantem Martinem Kumžákem. Hudebním doprovodem byli v pořadech StarDance…když hvězdy tančí, Bailando, Duety…když hvězdy zpívají nebo Robin Hood – Cesta ke slávě.

Na podzim 2017 Dasha vydala své debutové sólové album s příznačným názvem Konečně. Pokřtil ho mj. i mistr Karel Gott.

O DASHE ČTĚTE ZDE>>

Dasha miluje levanduli a středomořskou kuchyni.

V červenci 2016 Dasha bubeníkovi Ondřeji Slukovi porodila dceru Žofii. V létě 2018 se pár zasnoubil.

 

Články o celebritě

Eva Burešová chyběla na koncertě: Zradilo ji zdraví, skončila v nemocnici! Eva Burešová chyběla na koncertě: Zradilo ji zdraví, skončila v nemocnici! Herečka a zpěvačka Eva Burešová (30) pořádně vyděsila své fanoušky! Nejenom, že se neúčastnila avizo... číst článek
Osobnosti reagují na masakr na FF UK: Šok, hrůza, zdrcení i slzy! Osobnosti reagují na masakr na FF UK: Šok, hrůza, zdrcení i slzy! Česká republika se ve čtvrtek večer zahalila do smutku. Střelba na Filozofické fakultě Univerzity Ka... číst článek
Ples jako Brno odtajnil program: Hvězdou večera Krajčo a orchestr ze StarDance! Ples jako Brno odtajnil program: Hvězdou večera Krajčo a orchestr ze StarDance! Jedenáctý ročník ikonického Plesu jako Brno připadá na poslední lednovou sobotu 27. 1. 2024. A hlásí... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Iva Marešová
Iva Marešová
zobrazit profil Milan Drobný
Milan Drobný
zobrazit profil Dalibor Janda
Dalibor Janda
zobrazit profil Marcela Holanová
Marcela Holanová
zobrazit profil Peter Cmorik
Peter Cmorik
zobrazit profil Reago (Ladislav Pham)
Reago (Ladislav Pham)
zobrazit profil Adéla Elbel
Adéla Elbel