Věra Špinarová

Věra Špinarová

Datum narození: 22. 12. 1951
Datum úmrtí: 26. 3. 2017
Místo narození: Pohořelice
Profese: zpěvačka, herečka

Související celebrity

Životopis

Věra Špinarová, držitelka platinové desky, nazpívala desítek hitů. Zpěvačka s hlasem jako zvon byla léta stálicí české hudební scény.

Silný hlas, temperament a píseň Jednoho dne se vrátíš, tak zní charakteristické rysy zpěvačky Věry Špinarové

VĚRA ŠPINAROVÁ KAŽDÝ DEN RISKOVALA ŽIVOT 

Rodačka z Ostravy Věra Špinarová se zařadila mezi stálice rockové a popové české hudební scény. Již v šestnácti dostala nabídku na první nahrávku a vystupování s kapelou Flamingo.  Následovala skupina Majestic, v níž vystřídala Marii Rottrovou.

S Majesticem Věra Špinarová nahrála svůj první singl Music Box. Ten ji katapultoval mezi elitu hudební branže. Tehdy se seznámila se svým budoucím manželem Ivo Pavlíkem, jemuž porodila syna Adama. Svazek vydržel pouhé dva roky.

Založila kapelu Notabene

Po rozvodu s Ivo Pavlíkem Věra Špinarová začala novou životní etapu s Vítězslavem Vávrou. Posléze vstoupila do uznávanější kapely Speciál.

Speciál Věra Špinarová po čtyřech letech opoustila a založila svou vlastní kapelu Notabene. Tehdy její kariéra raketově odstartovala. Nejenže vystupovala s kapelou, ale také v muzikálu Benzín a mejkap a v úspěšném Mrazíkovi.

Manželství s Vávrou ztroskotalo 

V kapele Věru Špinarovou začal doprovázet syn Adam Pavlík a jejím managerem se stal Václav Fischer. Pracovní nabídky se jen hrnuly, ale manželství s Vitězslavem Vávrou se rozpadlo.

Spolupracovala s dalšími hvězdami, jako je např. Petra Janů. S tou nazpívala hit To máme mládež. Na velkolepém koncertu před vyprodaným jevištěm na pražském Žofíně převzala Věra Špinarová platinovou desku za nejprodávanější CD To nejlepší (2004).

Za svou kariéru Věra Špinarová nahrála spoustu hitů, např. Meteor lásky, Bílá Jawa 250, Měj mě rád, Kouzla bílejch čar a již zmíněný song Jednoho dne se vrátíš.

O VĚŘE ŠPINAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ve středu 22. března 2017 zpěvačka zkolabovala při koncertu v Čáslavi a po zástavě srdce skončila v motolské nemocnici v Praze. V neděli 26. března po několika dnech v bezvědomí Věra Špinarová zemřela.

Prezident Miloš Zeman uvažoval o udělení státního vyznamenání Věře Špinarové in memoriam, ale syn zpěvačky ocenění odmítl převzít.

 

Články o celebritě

Heidi před krachem? Snad mě to nepoloží. Ta investice je velká Heidi před krachem? Snad mě to nepoloží. Ta investice je velká Jiní musí držet své finance na uzdě, zpěvačka Heidi Janků (60) ale pokračuje v rozsáhlé rekonstrukci... číst článek
Felix a Dáda v novém roce: NÁHLÝ ZVRAT V JEJICH VZTAHU! Felix a Dáda v novém roce: NÁHLÝ ZVRAT V JEJICH VZTAHU! Chce se říct: konečně dostali rozum! Konec roku 2022 a hlavně začátek toho nového se u Dády Patrasov... číst článek
Proutník Slováček a Heidi: Došlo k tomu před 40 lety v hotelu Imperial Proutník Slováček a Heidi: Došlo k tomu před 40 lety v hotelu Imperial Na velkolepé oslavě Heidi Janků (60) k jejím šedesátinám nesměl chybět ani dlouholetý kamarád Felix ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Tomáš Savka
Tomáš Savka
zobrazit profil Dannie (Daniela Langoska Samoura)
Dannie (Daniela Langoska Samoura)
zobrazit profil Céline Dion
Céline Dion
zobrazit profil Filip Jankovič
Filip Jankovič
zobrazit profil Markéta Konvičková
Markéta Konvičková
zobrazit profil Albert Černý
Albert Černý
zobrazit profil Marie Křížová
Marie Křížová
zobrazit profil Monika Bagárová
Monika Bagárová