Jiří Král

Datum narození: 5. 1. 1990
Místo narození: Brno
Výška: 186 cm
Profese: youtuber

Související celebrity

Životopis

Youtuber Jirka Král se do povědomí veřejnosti dostal jako někdejší účastník reality show Farma. Poté si založil svůj profil na Youtube a začal se plně věnovat natáčení videí.

Po dokončení střední školy v rodném Brně se Jiří Král roku 2009 odstěhoval do Prahy, kde pracoval v Tiscali Media jako administrátor reklamního prostoru. V létě 2012 absolvoval reality show televize Nova Farma. Po odchodu ze show si založil profil na YouTube, kam umístil video ze zákulisí Farmy a začal natáčet videa Let's play a také spoty ze svého života.

JIŘÍ KRÁL: YOUTUBEREM NELZE BÝT DO 40 LET 

V únoru 2015 Jiří Král odešel z práce v Tiscali, aby se mohl plně věnovat pouze youtuberskému řemeslu. Zjistil totiž, že natáčením videí, kam občas vloží nějakou mu nabídnutou reklamu, si vydělá daleko víc, než dostával ve své bývalé práci.

Hned roku 2015 se Jirka Král dostal mezi nevyhledávanější české youtubery. Už tehdy měl přes 490 tisíc odběratelů. Své aktivity postupně rozšířil na další sociální sítě – Facebook, Twitter, Instagram.

V listopadu 2015 Jirka Král uspořádal charitativní 24hodinový stream, při němž vybral pro Dětskou nemocnici v Brně 307 724 korun, což bylo mnohem více, než plánoval získat. Přenos zaznamenal dohromady 735 000 zhlédnutí.

Jiří Král získal Cenu Křišťálová Lupa – One (wo)man show a byl nominován ještě v kategoriích Osobnost roku a Cena popularity. V roce 2016 se účastnil Zlatého slavíka Mattoni; předával cenu v kategorii Hvězda internetu - zvítězil youtuber Porty, před Pavlem Calltou a kolegyní Lenny.

Do kapsy Jirky Krále tekly peníze nejen z reklam, ale též z prodeje oblečení a různých doplňků (klíčenky, vaky, náramky, placky) či třeba bloků s jeho logem.

V září 2018 Jirka Král oznámil, že se rozhodl svět internetu opustit a rozloučil se se svými fanoušky.  

O JIŘÍM KRÁLOVI ČTĚTE ZDE>>

Youtuberkou se roku 2012 stala i Jirkova sestra Kateřina Králová.

Jiří Král se koncem srpna 2020 oženil se svou partnerkou Karolínou Benešovou, která si na sociálních sítích říká Little Kao. V červnu 2022 se jim narodil syn David.

 

Další Všichni

zobrazit profil Josef Voleman
Josef Voleman
zobrazit profil Vendula Soukeníková
Vendula Soukeníková
zobrazit profil Lauren Sanchez
Lauren Sanchez
zobrazit profil Monika Kramná
Monika Kramná
zobrazit profil Petr Mlejnek
Petr Mlejnek
zobrazit profil Leo Steiner
Leo Steiner
zobrazit profil Martin Shenar
Martin Shenar