Kovy (Karel Kovář)

Datum narození: 11. 9. 1996
Místo narození: Pardubice
Profese: youtuber
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Kovy se stal jednou z mála českých hvězd internetu, který nevytváří jen herní videa a různé šílenosti, ale zajímá se i o politické dění.

Karel Kovář, alias Kovy, se díky natáčení videí na YouTube naučil psát scénáře, točit, mluvit před lidmi, moderovat, režírovat a materiály si sám sestříhat. Tato práce mu zabrala až 95 procent volného času. V roce 2016 Kovy odmaturoval a pustil se do studia marketingu na Karlově Univerzitě v Praze.

KOVY UKÁZAL PARTNERA

Kovy parodoval kuchaře i texty písní

Začínal jako většina youtuberů, jichž jsou v Česku stovky, komentováním her. Později Kovy natáčel parodie např. televizních kuchařů - původně redaktora TV Nova Ládi Hrušky nebo herečky a spisovatelky Haliny Pawlowské.

Asi nejbláznivějšími Kovyho kousky byly příspěvky natáčené především v exteriérech, v nichž se pokusil dovést do krajnosti texty některých skladeb, respektive ukázat, jaké by to bylo, kdyby se písničky staly realitou.

Na svém kanálu má takto zpracované části hitů, jako jsou Kávu si osladím Karla Gotta, Mám jednu ruku dlouhou skupiny Buty, Rosu na kolejích Wabiho Daňka, Cestu kapely Kryštof či Řekněte prdel! Jiřího Schmitzera.

Karel Kovář natáčí také cestopisy 

Na rozdíl od svých kolegů se Kovy vyhýbá šílenostem typu mazání si čehokoli po obličeji nebo po těle, nesmyslnému ničení věcí a bezkoncepčnímu natáčení třeba svého ranního vstávání, čištění zubů či jiných každodenních banalit. Zato se věnuje tematickým skečím, naučným videím a natáčení cestopisů.

Cizí Kovymu nejsou ani témata politická. Snaží se apelovat na mladé lidi, aby nebyli lhostejní vůči věcem kolem sebe, např. vyjádřil nesouhlas s tím, že na Českém slavíkovi Mattoni 2016 ocenili kontroverzní skupinu Ortel, jež bývá spojována s krajní pravicí.

O KOVYM ČTĚTE ZDE>>

Karel "Kovy" Kovář přiznal, že je gay

Jak Kovy uvedl v médiích, práce na jeho kanálu mu sice vynese slušné peníze, ale miliony to rozhodně nejsou. Není totiž ochoten přijmout nabídku na jakoukoli reklamu, což je v tomto oboru největší terno. Zajímavé příspěvky pověsil také na Instagram i na Facebook. A jak zde napsal: „Ahoj všichni, tady Kovy! Mou zbraní je humor a nebojím se ho použít!“

Ve své knize Ovšem (2017) se Karel Kovář veřejně přihlásil k tomu, že je homosexuál. Jeho partnerem se roku 2019 stal stylista Miroslav Romaniv.

Kovy vyzpovídal Plagu

V 10. řadě soutěže StarDance ...když hvězdy tančí Karel "Kovy" Kovář s tanečnicí Veronikou Liškovou vypadli v devátém kole. Vítězi se tehdy stali Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička.

V roce 2020 měl na ČT2 premiéru dokument Kovy řeší dějiny, v němž se Karel Kovář pokoušel najít řešení selhávající výuky moderních dějin na školách. Jedním z jeho hostů byl i ministr školství Robert Plaga.

 

 

Články o celebritě

Zatraceně sexy Moët party: Mejdan ve Varech pokračuje! Zatraceně sexy Moët party: Mejdan ve Varech pokračuje! I sobota patří v Karlových Varech zábavě. Celebrity se sešly Möet party a nutno říci, že přítomné dá... číst článek
Extravagantní modely domu Mugler představily slavné Češky: Přetékající dekolt Hejdové a nálepky na ňadrech! Extravagantní modely domu Mugler představily slavné Češky: Přetékající dekolt Hejdové a nálepky na ňadrech! Víc jak rok po smrti návrháře Thierry Muglera (†73) se módní dům nesoucí jeho jméno spojil s oděvním... číst článek
Státní vyznamenání pro youtubera? Poslankyně navrhla Kovyho! Státní vyznamenání pro youtubera? Poslankyně navrhla Kovyho! Státní vyznamenání by zřejmě poprvé v české historii mohl získat na svou práci youtuber. Poslankyně ... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jan Mühlfeit
Jan Mühlfeit
zobrazit profil Patrik Paulis
Patrik Paulis
zobrazit profil Petr Zahradníček
Petr Zahradníček
zobrazit profil Lenny Filipová
Lenny Filipová
zobrazit profil Radim Vrbata
Radim Vrbata
zobrazit profil Eva Pilarová
Eva Pilarová
zobrazit profil Ondřej Brousek
Ondřej Brousek
zobrazit profil Giuseppe Maiello
Giuseppe Maiello