Martin Rota

Datum narození: 7. 2. 1988
Přezdívka: Komerční děvka
Místo narození: Praha
Profese: youtuber a vlogger
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Úspěšného českého youtubera a video bloggera Martina Rotu již od dětství pronásledují zdravotní problémy. V roce 2016 se musel dokonce podrobit amputaci části pravé nohy.

Martin Rota se po neúspěšné operaci tukového nádoru na zádech musí již od dětství pohybovat o berlích. Navzdory svému handicapu se v roce 2009 stal prvním tělesně postiženým Čechem, který zdolal nejvyšší horu Afriky Kilimandžáro a dále roku 2015 horu Elbrus - jeho první dva pokusy v roce 2013 byly neúspěšné; napotřetí úctyhodných 5642 m pokořil.

MARTIN ROTA – PO AMPUTACI ODEŠEL PO SVÉ

Rotův vážný zdravotní stav, jež nebylo možno řešit jinak než amputací nohy nad kotníkem, má na svědomí otevřená rána na patě, která ho trápila již dlouhou dobu. Právě ta zavinila ošklivý zánět. Youtuber podstoupil už jednu operaci, která měla zánět odstranit, zákrok však bohužel nepomohl, a tak mu musela být noha amputována. Svůj úděl Martin Rota bere statečně. „Tak už mám po o. Všechno v klidu, ležím na JIPce, ale nějak si nemyslím, že je to nutné. A už vím, co jsou to fantomové bolesti, právě odmítám všechno, co mi nabízí na bolest, abych viděl jak daleko to půjde. Nuda, tak experimentuji,“ napsal Martin Rota na svůj facebookový účet.

Český youtuber a video blogger (vlogger) patří mezi YouTube tvůrce se zhruba 200 tisíci odběrateli. Na jeho kontě je několik kanálů: názorový Naprosto Retardovaný, naučný projekt Vědecké Kladivo, komediální Ztráta Času, osobní kanál Martin Rota nebo let's play kanál Lepší než pracovat. Na svém hlavním kanálu Naprosto Retardovaný se často věnuje kontroverzním tématům, například útoku na redakci časopisu Charlie Hebdo, otázkám homosexuality včetně adopce dětí homosexuály.

Martin Rota také daboval postavu (alter ego) Skelet v české počítačové hře Blackhole.

Mezi záliby Martina Roty, přezdívaného Komerční děvka, patří vojenský materiál. Chodí v baretu, nosí maskáče a často se ukazuje s různými zbraněmi.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Martin Kuba
Martin Kuba
zobrazit profil Jan Nejedlý
Jan Nejedlý
zobrazit profil Jana Bačíková
Jana Bačíková
zobrazit profil Ondřej Feber
Ondřej Feber
zobrazit profil Pavlína Wolfová
Pavlína Wolfová
zobrazit profil Robert Králíček
Robert Králíček
zobrazit profil Jaroslav Dietl
Jaroslav Dietl
zobrazit profil Jiří Cerha
Jiří Cerha