Ondřej Tesárek

Ondřej Tesárek

Přezdívka: Bratříček
Profese: youtuber, produktový manažer

Související celebrity

Životopis

Produktový manažer Ondřej Tesárek, který začal na sociálních sítích vystupovat pod přezdívkou Bratříček, se prosadil coby youtuber, jenž se vrhl na politiku.

Přezdívku Bratříček si Ondřej Tesárek vybral na základě písně Karla Kryla Bratříčku, zavírej vrátka, a to již ve svých patnácti letech.

Na YouTube a dalších sociálních sítích se Ondřej Tesárek, který se označil za prozápadně orientovaného člověka, zaměřil na politickou korektnost, omezování svobody slova či agresivně pojatý aktivismus. V roce 2019 byl vymazán z Facebooku.

Ondřej Tesárek coby produktový manažer navrhoval software. Po deseti letech této práce, když už měl založeného Bratříčka, dal v červenci 2019 výpověď a začal se plně věnovat aktivitám na sociální síti, a to politické YouTube scéně, na Západě již nějaký čas naprosto běžné.

Aby si vydělal, zaměřil se Ondřej Tesárek nikoli na reklamu jako většina youtuberů, ale na Patreon (crowdfundingová platforma založená na principu pravidelných příspěvků), tedy na lidi, kteří mu poskytovali měsíční částku. Tak nebyl nucen dělat každý den nové video, aby nabral počty zhlédnutí.

Jak Ondřej Tesárek uvedl v listopadu 2019 pro server Reflex.cz, jde o „vysoce nestabilní zdroj příjmů, ale uživit se tím dá. Já mám vcelku unikátní akvizici lidí, kteří mne sledují. Ještě nedávno jsem byl ve stavu, kdy jedno procento mých odběratelů bylo mými patrony. Měl jsem deset tisíc odběratelů a sto patronů. Teď se počet odběratelů zvýšil, ale stále platí, že když každý stý člověk, jenž mne sleduje, sáhne do peněženky a řekne tím: „Bratříčku, zůstaň v prostoru,“ tak je zřejmé, že to dělám dobře.“

 

Další Ostatní

zobrazit profil Petr Vokřál
Petr Vokřál
zobrazit profil Michal Šanda
Michal Šanda
zobrazit profil Naděžda Franková
Naděžda Franková
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Ondřej Sluka
Ondřej Sluka
zobrazit profil Andrzej Wajda
Andrzej Wajda
zobrazit profil Tomáš Novotný
Tomáš Novotný
zobrazit profil Hynek Hanza
Hynek Hanza