Petr Muk

Datum narození: 4. 2. 1965
Datum úmrtí: 24. 5. 2010
Místo narození: Český Krumlov
Profese: zpěvák
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Petr Muk byl český populární zpěvák. Proslavil se ve skupinách Oceán a Shalom, největší úspěch zaznamenal se svou sólovou tvorbou. Zemřel ve věku 45 let.

Petr Muk po studiu stavební průmyslovky chvíli pracoval jako silniční dispečer. Svou první kapelu Oceán založil už ve dvaceti. Vydal s ní tři velmi úspěšná alba, které představil i na koncertech v Británii jako předkapela slavných Erasure. Mezi největší hity kapely patří Ráchel nebo Čas.

Petr Muk společně s Petrem Kučerou a Petrem Honsem odešli z Oceánu a založili druhou kapelu Shalom, zaměřenou na židovskou tematiku. Vydali dvě alba a mezi největší hity patřily skladby jako Smlouvej nebo Ve větru. Poté vyběhl na sólovou dráhu, kde Muk dokázal, že má velmi blízko ke kapele Depeche Mode.

Petr Muk během své více než dvacetileté pěvecké kariéry nazpíval několik nezapomenutelných hitů. Čistotu hlasu i jeho sílu předvedl ve Stínu katedrál i ve skladbě Tančíš sama. Svůj romantický charakter vyjádřil písní Bonsoir mademoiselle Paris nebo Oh l’Amour. V hudebních anketách se pravidelně umisťoval na předních příčkách.

Petr Muk předvedl své hudební a herecké umění i v muzikálech Johanka z Arku s Lucií Bílou, Golem s Ilonou Csákovou nebo Galileo se Sabinou Laurinovou. V Moně Lise ztvárnil hlavní roli všeuměla Leonarda da Vinciho. Divadelní múzu poté na chvíli opustil ve prospěch té hudební. V roce 2010 vydal zpěvák Petr Muk své poslední album V bludišti dnů. Deska Outro mu vyšla až posmrtně.

Petr Muk trpěl maniodepresivní psychózou, na kterou bral denně léky. Často měl deprese nebo složité psychické stavy. Muk náhle zemřel 24. května 2010 ve svém bytě. Našla ho jeho druhá manželka Eva Muková, rozená Hejčíková, která vychovává jejích dceru Noemi.

Petr Muk měl z prvního manželství dcery Michaelu a Šárku. Nakonec se se ženou rozvedli. Nezdarem skončil i jeho druhý vztah s vokalistou Michaelou Klimkovou.

 

Články o celebritě

Karel Černoch: NEDOŽITÝCH 80! Píseň, která mu zničila život Karel Černoch: NEDOŽITÝCH 80! Píseň, která mu zničila život Dodnes zní z rozhlasových stanic hity jako Zrcadlo, Ona se brání či Nářek převozníka. Karel Černoch ... číst článek
Zpověď dcery Petra Muka (†45) Noemi: Slzy kvůli slavnému jménu! Stín slavného táty ji tíží Zpověď dcery Petra Muka (†45) Noemi: Slzy kvůli slavnému jménu! Stín slavného táty ji tíží Je to pro ni a její maminku už taková letní tradice. Každý srpen přijíždějí Noemi (17) a Eva Mukovy ... číst článek
Jakub Smolík o zesnulém tatínkovi: Poslední přání jsem mu po poradě s maminkou splnil Jakub Smolík o zesnulém tatínkovi: Poslední přání jsem mu po poradě s maminkou splnil Červen je pro Jakuba Smolíka (63) radostným měsícem, jelikož během něj slaví výročí svatby s manželk... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Josef Vojtek
Josef Vojtek
zobrazit profil Radka Fišarová
Radka Fišarová
zobrazit profil Andrea Bocelli
Andrea Bocelli
zobrazit profil Ariana Grande
Ariana Grande
zobrazit profil Tamara Klusová
Tamara Klusová
zobrazit profil Glen Hansard
Glen Hansard
zobrazit profil Radim Schwab
Radim Schwab