Petr Kramný

Datum narození: 19. 5. 1978
Místo narození: Karviná
Profese: odsouzený vrah
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Petr Kramný je hlavním aktérem jedné z nejzáhadnějších tragédií roku 2013, kdy byly na egyptské dovolené usmrceny jeho žena a dcera. A on se stal jediným podezřelým.

Petr Kramný je zaměstnanec nošovické automobilky Hyundai, jehož průměrný život změnila dovolená v egyptském letovisku Hurghada v létě roku 2013, kam odjel se svojí manželkou Monikou (†36) a dcerou Klárkou (†8). Ráno 30. července, když se probudil ve svém hotelovém pokoji, byly jeho žena i dcera mrtvé, přičemž podle jeho svědectví vše nasvědčovalo tomu, že šlo o otravu. Pro egyptskou policii byl hlavním podezřelým on, tvrdil ale, že je nevinný. Sám také skončil v soukromé nemocnici Thebs Hospital a musel podstoupit výplach žaludku. Po propuštění se údajně psychicky zhroutil. Kvůli vyšetřování musel zůstat Petr Kramný nedobrovolně v Egyptě v domácím vězení až do konce října. Jedna z vyšetřovacích verzí tvrdila, že mezi manželi to neklapalo a příležitostná modelka Monika chtěla svého muže opustit, což on neunesl. Petr Kramný i lidé z jeho okolí to ale vyvraceli. Teprve po třech měsících se podařilo české diplomacii přimět egyptskou stranu, aby podezřelého pustila domů.

PETR KRAMNÝ - VŠE O KAUZE NAJDETE ZDE

PROCES DESETILETÍ - REFLEX.CZ O PŘÍPADU PETRA KRAMNÉHO

Zatímco egyptská policie vyšetřování případu dvou usmrcených Češek na přelomu let 2013 a 2014 uzavřela (jak potvrdila mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová), čeští detektivové na záhadě pracovali dál. Petr Kramný například podstoupil několikahodinový výslech na detektoru lži.

V druhé polovině ledna přišla policie s verzí, že Petr Kramný je možná opravdu nevinný a že mohlo jít o sebevraždu. Rodina zesnulé se ale zdráhala takové verzi uvěřit. „Je to absurdní. Monika měla ráda život, sebevražda mi nedává smysl,“ byl zaskočený její bratr Radmil. V únoru ale čeští detektivové Petra Kramného zadrželi a obvinili z dvojnásobné vraždy. Putoval následně do vazby. Místo otravy se začalo hovořit o tom, že svou dceru a manželku zabil elektrickým proudem.

Po podzimním návratu domů z Egypta nechal Petr Kramný manželce Monice a dceři Klárce vyrobit náhrobek s andělem a srdcem. Vrátil se také do práce, ale jeho život se do starých kolejí vracel jen pomalu. Koncem roku si našel novou přítelkyni, prodavačku ze supermarketu v Karviné Kateřinu, která je rozvedená a vychovává dvě děti.

Petr Kramný byl 7. ledna 2016 odsouzen na základě nepřímých důkazů k trestu odnětí svobody v trvání 28 let. Krajský soud v Ostravě také rozhodl o tom, že pozůstalým má zaplatit 8,5 milinou Kč

 

Další Ostatní

zobrazit profil Agnieszka Holland
Agnieszka Holland
zobrazit profil Klement Gottwald
Klement Gottwald
zobrazit profil Dalibor Zelený
Dalibor Zelený
zobrazit profil Milan Štěch
Milan Štěch
zobrazit profil Petr Hořejš
Petr Hořejš