Lou Fanánek Hagen

Datum narození: 18. 6. 1966
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Jednonohý hudebník a frontman kapely Tři sestry Lou Fanánek Hagen (vlastním jménem František Moravec) .

Vystudoval gymnázium a dále pokračoval na stavební fakultě ČVUT, zároveň studoval na Karlově univerzitě žurnalistiku. Je výborným skladatelem, své písně psal třeba pro Lucii Bílou nebo Karla GottaV roce 2009 byl uveden do beatové síně slávy v kategorii osobnost.

Svou uměleckou přezdívku získal při působění v kapele Tři sestry a to podle dvou hudebních vzorů Niny Hagena a Lou Reeda. S úspěšnou kapelou Tři sestry vystupuje od roku 1985 dodnes. Kapele se daří i přes problémy s alkoholem jejich členů. I Lou Fanánek Hagen bojuje s alkoholem. Jak sám říká: „Kvůli mně a bubeníkovi. Přišla na nás krize. Já jsem mumlal a bubeníkovi padaly paličky. Vstupné jsme sice nevraceli, ale bylo to dost špatné, protože oba dva jsme v kapele nepostradatelní.“

V roce 1985 přišel o nohu při srážce vlakem, když si zkracoval cestu přes koleje. Naštěstí a zázrakem tehdy dvacetiletý Lou Fanánek Hagen nepřišel o život. S protézou žije normální život, dokonce i sportuje - zejména našel oblibu v lyžování. Svůj handicap bere s nadsázkou, jeho stará protéza za 70 tisíc zdobí zlínskou kavárnu.

Manželství se mu rozpadlo na přelomu roku 2008 – 2009, kdy od rodiny odešel sám. „Celonoční tahy, manželčiny nadávky a slzy. Užil jsem si svou válku Roseových. Byla vleklá a urputná,“ přiznává Fanánek. „Někdy se to tak sejde a člověka na manželce se*e úplně všechno,“ říká upřímně hudebník v knize Járo, kakao.

Bývalá žena Marcela, s níž má čtyři syny, je prý pro něj teď »jako sestra«. „My jsme se tehdy do manželství nehnali – natlačili nás do toho rodiče,“ říká Fanánek a dodává: „Dělali jsme na sebe kolem rozvodu bubáky, ale teď už se vyčasilo!“ Později se dal dokupy s o hodně mladší Veronikou, se kterou se nastěhoval do malého domečku v Jablonci nad Jizerou. V roce 2013 se jim narodila dcera Mariana, Fanánkovo páté dítě, a v červnu 2014 se vzali.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Jitka Zelenková
Jitka Zelenková
zobrazit profil Michal David
Michal David
zobrazit profil Adéla Částková
Adéla Částková
zobrazit profil Klára Kolomazníková
Klára Kolomazníková
zobrazit profil Petr "Hoggy" Lexa
Petr "Hoggy" Lexa
zobrazit profil Xindl X (Ondřej Ládek)
Xindl X (Ondřej Ládek)
zobrazit profil Milan Drobný
Milan Drobný
zobrazit profil Bára Basiková
Bára Basiková