Sergio Ramos García

Datum narození: 30. 3. 1986
Místo narození: Camas, Španělsko
Váha: 73 kg
Výška: 183 cm
Profese: fotbalový obránce
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Sergio Ramos je španělský fotbalový obránce v současné době působící ve španělském klubu Real Madrid. Je vítězem Ligy mistrů a španělského Superpoháru.

Sergio Ramos se narodil 30. března 1986 v malém španělském městečku Camas. Ramos začínal s fotbalem v Seville kde už od sedmnácti let hrál za B Tým. O rok později se dostal až do prvoligového týmu, kde svými výkony upoutal pozornost velkých klubů a to především madridského Realu. Sevilla za Ramose požadovala 27 milonů eur, což Real nejprve nechtěl přijmout a jednání se protahovala. Přestup byl nakonec stvrzen 5 minut před dvanáctou hodinou v noci ze středy na čtvrtek, kdy končilo přestupní období. Požadovaná cena byla zaplacena a Sergio se stal po pěti letech španělským hráčem, který přišel do Realu a zarověň se stal šestým nejdražším v historii. 

Sergio Ramos platí za jednoho z nejkomplexnějších hráčů na světě. Je výtečný směrem dozadu, ale také patří k nejlépe střílejícím obráncům. I co se týče pozice obránce, je univerzální. Lépe se cítí na postu pravého beka, ale na pozici stopera také dokáže hrát na špičkové úrovni. Vedle střelce Cristiana Ronalda patří k nejdůležitějším hráčům týmu. V dresu Realu se stal trojnásobným mistrem španělské ligy, dvojnásobným vítězem španělského Superpoháru a jednou s týmem triumfoval v Lize mistrů. Jeden ze svých nejslavnějších gólů dal právě v druhém boji o Superpohár (2014) s městským rivalem Atléticem, kdy srovnal skóre na 1:1 ve třetí minutě nastavení a poslal zápas do prodloužení, který Real nakonec vyhrál 4:1. 

V reprezentaci Španělska patří Sergio Ramos vedle Andrése Iniesty nebo Fernanda Torrese ke klíčovým hráčům. Je majitelem zlatých medailí z ME 2008 a 2012, bronzu z Konfederačního poháru (2009) a zlata z MS 2010, kde získal ocenění pro nejlepšího hráče mistrovství podle Castrol Index. Ještě jako mladík získal v roce 2004 zlato z ME do 19ti let. 

Sergio Ramos udržuje vztah se španělskou novinářkou Pilar Rubio, se kterou má syna Sergia mladšího. Ramos je také velkým fanouškem býčích zápasů, které jsou v jeho rodném městě velmi populární.

 

Články o celebritě

Vítězný trenér s menšími kluby řídí PSG. Messi by řekl: Kdo je to? Vítězný trenér s menšími kluby řídí PSG. Messi by řekl: Kdo je to? Saint-Étienne a Lille v porovnání s Paris Saint-Germain? Titěrné lodičky vedle tankeru. Přesto mezi ... číst článek
PSG slaví titul, ale řeší vyhazov trenéra i hvězdy. Mbappé poslal vzkaz PSG slaví titul, ale řeší vyhazov trenéra i hvězdy. Mbappé poslal vzkaz V sobotu v noci získali jistotu ligového titulu, počet zaokrouhlili na deset a vyrovnali historicky ... číst článek
Zmar PSG. Neymar vypěnil, Mbappé mimo a Messi po 12 letech bez střely Zmar PSG. Neymar vypěnil, Mbappé mimo a Messi po 12 letech bez střely Trable v ráji. Slunce nad Eiffelovou věží vystřídala mračna. Místní fotbalový klub PSG v sobotu padl... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Peter Sagan
Peter Sagan
zobrazit profil Lukáš Helešic
Lukáš Helešic
zobrazit profil Václav Vašíček
Václav Vašíček
zobrazit profil Eva Kaderková-Krpálková
Eva Kaderková-Krpálková
zobrazit profil Martin Berkovec
Martin Berkovec
zobrazit profil Vavřinec Hradilek
Vavřinec Hradilek
zobrazit profil Tomáš Zonyga
Tomáš Zonyga
zobrazit profil Ondřej Čelůstka
Ondřej Čelůstka