Libor Došek

Datum narození: 24. 4. 1978
Místo narození: Brno
Váha: 93 kg
Výška: 199 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Býk

Životopis

Libor Došek je český profesionální fotbalový útočník momentálně působící v prvoligovém celku 1.FC Slovácko. Je ženatý a má syna Dominika a dceru Denisu.

Libor Došek se narodil 24. dubna 1978 v Brně do fotbalové rodiny. Jeho otec Libor starší i strýc Eduard hráli za Zbrojovku Brno. Měří necelé dva metry a má velkou sílu, čehož při hře často využívá. Je ženatý a má syna Dominika a dceru Denisu.

Libor Došek je od 19. října 2013 členem Klubu ligových kanonýrů, který sdružuje fotbalisty se 100 a více nastřílenými prvoligovými góly. Patří tam například ještě Jan Koller, Milan Baroš nebo David Lafata. Naopak těsně před branami klubu skončil legendární reprezentační záložník Pavel Nedvěd, který nastřílel 99 gólů. 

Libor Došek nastartoval svou kariéru po vzrou svého otce v brněnské Zbrojovce. V letech 1997-2000 hrál na hostování v klubech Synot Staré Město a Chmel Blšany. Poté se vrátil do Brna, kde setrval do roku 2003. Zahraniční angažmá nakonec padlo a Došek přestoupil do Slovanu Liberec, kde odehrál sezonu 2004/05.

Libor Došek poté odešel do pražské Sparty, se kterou v ročníku 2006/07 vybojoval ligový titul. Na začátku sezony 2009/10 byl poslán na půlroční hostování do řeckého klubu Škoda Xanti a tam se mu velice dařilo. Po návratu se však neprobojoval do základní sestavy Sparty a v roce 2010 odešel do Teplic. Po jediné sezoně se přesunul do týmu 1.FC Slovácko, kde momentálně působí.

 

Články o celebritě

Tři hattricky venku po 56 letech: Rychlík Kabajev, elita Šural a Golgolgol Tři hattricky venku po 56 letech: Rychlík Kabajev, elita Šural a Golgolgol Rok 1961. Jurij Gagarin je prvním člověkem ve vesmíru, začíná se stavět Berlínská zeď a v 5. podzimn... číst článek
Slavia v MOL Cupu přivítá Karvinou, Bohemians zase obhájce z Boleslavi Slavia v MOL Cupu přivítá Karvinou, Bohemians zase obhájce z Boleslavi MOL Cup zná dvojice pro čtvtfinále. Obhájci z Mladé Boleslavi se v Ďolíčku utkají s Bohemians 1905, ... číst článek
Penaltu Slovácka by kopal Kerbr, ale střídal. Ťoka nikoho nenutil, řekl Penaltu Slovácka by kopal Kerbr, ale střídal. Ťoka nikoho nenutil, řekl Sakra, to naštve. Kdyby ho kouč Stanislav Levý chvíli předtím nevystřídal, vzal by si Milan Kerbr au... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
zobrazit profil Barbora Strýcová
Barbora Strýcová
zobrazit profil Lukáš Radil
Lukáš Radil
zobrazit profil Radim Vrbata
Radim Vrbata
zobrazit profil Dana Zátopková
Dana Zátopková
zobrazit profil Filip Chytil
Filip Chytil
zobrazit profil Tomáš Kundrátek
Tomáš Kundrátek
zobrazit profil Šárka Záhrobská-Strachová
Šárka Záhrobská-Strachová