Jan Výtisk

Jan Výtisk

Datum narození: 20. 7. 1981
Přezdívka: Vyply
Váha: 97 kg
Výška: 182 cm
Profese: hokejista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Je odchovancem HC Vítkovice. Hraje na postu obránce. Je ženatý, má dvě dcery. V roce 2016 dovedl Liberec k extraligovému titulu a následně se vrátil do Vítkovic.

Jan Výtisk začínal s hokejem v šesti letech v ostravské čtvrti Porubě. Ještě během mládežnických let ovšem zamířil do týmu městského rivala Vítkovic a právě zde se nakonec v osmnácti letech dočkal extraligové premiéry. Již předtím se ale zúčastnil MS „18“, na kterém se i přes týmový neúspěch poprvé prokousal do povědomí hokejových odborníků. A jelikož Výtiskova kariéra měla stále vzestupný směr, nemohl obdivovatel Scotta Stevense chybět ani na MS „20“ v roce 2001. Odtud si domů odvezl zlatou medaili a doma ve Vítkovicích se navíc pevně usadil v sestavě „A“ týmu. Jan Výtisk také hájil barvy třineckých ocelářů kde hrál mimo jiné i s Jiřím Polanským.

Mistr bodyčeků, který miluje terénní vozy a „bublající“ motorky, nebude na svou druhou sezónu pod Ještědem vzpomínat nejlépe. V jednačtyřicátém kole doma proti Karlovým Varům si u tygří střídačky totiž zlomil kotník a sezóna pro něho skončila. „Vyply“ tak nemohl Severočechům pomoci v play-off proti Slávii, ale stal se tváří „White – hell“. Fanoušci ho tak mohli vidět na nejrůznějších billdboardech po Liberci a širokém okolí. Za šelmy stihl odehrát sedmatřicet zápasů, ve kterých si připsal jednu branku a na další dvě nahrál.

Po zranění kotníku tak zasáhl důrazný obránce Jan Výtisk až do přípravy a první utkání po dlouhé době sehrál v European Trophy, kterého se Bílí Tygři zúčastnili. V sezóně patřil mezi stabilní beky Kalousova výběru a bodoval ve třech zápasech (1+2). V play-off žádný další bod nepřidal a s týmem skončil v semifinále proti Pardubicím.

V následující sezóně nechyběl zkušený obránce téměř v žádném utkání Tygrů, vynechal pouzě dvě klání. Defenzivně laděný útočník opět na ledě předváděl dechberoucí obětavé obranné zákroky, v útočné fázi nasbíral dvě asistence. Podještědský tým však po základní části na play-off nedosáhl a po neúspěchu v play-out si liberečtí hráči zahráli baráž, s níž měl Jan Výtisk zkušenosti z předchozího působení ve Vítkovicích. K záchraně Bílých Tygrů v extralize přispěl sběratel nožů dvěma góly a jednou asistencí.

 

Články o celebritě

Divočiny v extralize: Pozor, ze Zlína jde strach! Po krku si šly i hvězdy NHL Divočiny v extralize: Pozor, ze Zlína jde strach! Po krku si šly i hvězdy NHL Strhující akce, nebo krásné góly, to vše jde stranou. Dokonce i výsledek zápasu vlastně nikoho nezaj... číst článek
Šimíček chystá obrodu Vítkovic. Chce přivést Irgla i Poláka z NHL Šimíček chystá obrodu Vítkovic. Chce přivést Irgla i Poláka z NHL Za měsíc se oficiálně pustí do nové mise. Romana Šimíčka čeká v roli sportovního šéfa Vítkovic nároč... číst článek
Kolos Třinec! Tajemství Ocelářů? Motivační bonusy, říká Peterek Kolos Třinec! Tajemství Ocelářů? Motivační bonusy, říká Peterek Žádná jiná hokejová organizace v Česku nestojí na tak pevných základech. Oceláři nemusí obracet každ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Pavel Maslák
Pavel Maslák
zobrazit profil Dušan Uhrin ml.
Dušan Uhrin ml.
zobrazit profil Mario Lemieux
Mario Lemieux
zobrazit profil Alexander Choupenitch
Alexander Choupenitch
zobrazit profil Viktor Hübl
Viktor Hübl
zobrazit profil Lenka Antošová
Lenka Antošová
zobrazit profil Kei Nišikori
Kei Nišikori
zobrazit profil Alžběta Dufková
Alžběta Dufková