Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Datum narození: 15. 8. 1990
Místo narození: Louisville, Kentucky, USA
Profese: Herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Jeniffer Lawrence je velmi nadaná americká herečka, která svou kariéru odstartovala ve svých 14 letech v New Yorku

Jennifer není jako většina známých hereček. Je to dívka, která si splnila svůj dětský sen a to především díky svému talentu a cílevědomosti. Nemá vystudovanou školu herectví, ani nechodila do žádného dramatického kroužku. Její jedinou praxí bylo místní divadlo v Louisville, ve kterém během střední školy účinkovala. Ve svých 14ti letech, když v Kentucky sudovala Kammerer Middle School, se rozhodla, že se chce přestěhovat do New Yorku a najít si vlastního agenta, který jí bude zastupovat a ona si tak bude moci splnit svůj sen herečky. Střední školu proto dostudovala o 2 roky dřív a přemluvila své rodiče, aby se přestěhovali.

První roli, kterou Jennifer získala byla postava Lauren Pearsonové v televizním seriálu The Bill Engvall Show a ta hned přinesla ovoce. Získala za ní cenu Young Artist Award v kategorii nejlepší mladá herečka v televizním seriálu. Další seriály, ve který se Jeniffer objevila jsou napříkad Odložené případy, Médium nebo Můj přítel Monk.

Co se týče filmových rolí, nesmíme zapomenout zmínit drama z roku 2008 The Burning Plain, kde si zahrála s Charlize Theron a Kim Basinger. Za tuto roli získala na Benátském filmolvém festivalu cenu Marcella Mastroianniho v kategorii nejlepší nový mladý herec/herečka. V témže roce ztvárnila také roli Agnes, v rodinném dramatu The Poker House

Nejvíce se ale Jennifer začalo dařit po roce 2010. Odstartovalo to filmem Do morku kosti, který vyhrál na filmovém festivalu Sundance. Za svůj vynikající výkon v tomto snímku byla nominována na Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon a předvším také, ve stejné kategorii, na Oscara, čímž se stala historicky druhou nejmaldší herečkou nominovanou na toto ocenění.

V roce 2012 získala roli, která ji, pokud jí ještě někdo neznal, proslavila snad ve všech zemích světa, kde se tento snímek vysílal. jedná se o trilogii Hunger Games, natočené podle stejnojmeného knižního románu od Suzzane Collinsové, který se stal bestsellerem. Kvůli hlavní roli, hrdinky Katniss Everdeen musela Jennifer absolvovat kurzy kaskadérství, lukostřelby, lezení po skalách a stromech, bojové techniky, parkour nebo například jógu a pilates. 

Ve stejném roce si zahrála také v romantické komedii Terapie láskou, a za roli získala ocenění Zlatý Glóbus v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon v komedii nebo muzikálu a také Oscara v kategorii nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Mezi partnery Jennifer Lawrence můžeme zařadit britského herce Nicholase Houlta nebo Chrise Martina z Coldplay, který je bývalým manželem herečky Gwyneth Paltrow.

 

Články o celebritě

Oscarová herečka a hvězda Hunger Games porodila! Jennifer Lawrenceová ale detaily tají Oscarová herečka a hvězda Hunger Games porodila! Jennifer Lawrenceová ale detaily tají V záplavě negativních zpráv z Ukrajiny je těch dobrých jako šafránu. Jedna právě teď přišla z Amerik... číst článek
Kráska z Hunger Games o úniku nahých fotek: Jsem znásilněná celou planetou! Kráska z Hunger Games o úniku nahých fotek: Jsem znásilněná celou planetou! Když v roce 2014 unikly lechtivé fotografie několika celebrit, změnil se postiženým celý život. Jedn... číst článek
Kráska z Hunger Games už bříško neskrývá! Jennifer Lawrenceová se ukázala s »bubnem« Kráska z Hunger Games už bříško neskrývá! Jennifer Lawrenceová se ukázala s »bubnem« Americká herečka Jennifer Lawrenceová (31) sice těhotenství potvrdila teprve na začátku září, je ale... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Marie Drahokoupilová
Marie Drahokoupilová
zobrazit profil Jana Kovalčiková
Jana Kovalčiková
zobrazit profil Simona Chytrová
Simona Chytrová
zobrazit profil Zuzana Norisová
Zuzana Norisová
zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol
zobrazit profil Miroslav Donutil
Miroslav Donutil
zobrazit profil Miroslav Hanuš
Miroslav Hanuš
zobrazit profil Markéta Fišerová
Markéta Fišerová