Celina Jade

Datum narození: 10. 6. 1985
Místo narození: Hong Kong
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Celina Jade, dcera hvězdy Kung Fu Roye Horana, zazářila v seriálu Arrow americké televize The CW. Není jen herečkou, rovněž profesionálně zpívá a věnuje se modelingu. Má čínské, španělské, francouzské, anglické a indiánské předky, narodila se v Hong Kongu.

Zpěvačkou se pohledná Celina Jade stala už ve 14 letech, a to díky velikému talentu. K filmu se dostala později. V roce 2008 hrála v hongkongském akčním filmu Long nga (Legendary Assassin). Po boku  hvězdy Jackyho Wu, který byl i režisérem, zosobnila krásnou policistku. Ve filmu ji unesl neznámý cizinec, ukázalo se, že to je zabiják, a pronásledoval ho celý gang.

Herecký výkon v nepříliš vysoko hodnoceném snímku Celinu Jade předurčil k dalším rolím. Nejprve se objevila ve filmu rapera RZA, který uvedl slavný Quentin Tarantino. Šlo o  Pěsti ze železa, akční film ve stylu kung-fu z roku 2012. Celinu Jade proslavil však zejména seriál Arrow a v něm postava Shado, která je neohroženou bojovnicí s velkým karbonovým lukem.

Shado je v seriálu Arrow dcerou bývalého čínského generála Jao Feie, má také dvojče, sestru Mei. Její otec v 1. sérii mizí a Shado ho dlouho hledá. Přivede ji to k hlavnímu hrdinovi Oliveru Queenovi, jehož ztvárnil Stephen Amell. Neomylná lučištnice Shado mu pomáhá, a to dokonce po své smrti. Umírá ve 2. sérii střelena do hlavy. Stejně zcela nemizí. Olivera Queena varuje a navádí prostřednictvím snů, vidin a halucinací.

Seriál Arrow vychází z komiksu Green Arrow, který byl v USA poprvé vydán ve 40. letech 20. století. Hlavní postavou televizního seriálu Arrow je zmíněný Oliver Queen. Nejprve je pět let nezvěstný, protože ztroskotal na ostrově. Pak se vrací do rodného města, přičemž žije dvojí život. Z milionářského hejska, kterým je ve dne, se v noci se stává strážce v kapuci, s lukem a šípy. Bojuje se zkaženou společností, se zločinci i policií a snaží se vrátit smyšlenému Starling City ztracenou slávu. Odvysílány byly tři celé série, v roce 2015 se začala vysílat série čtvrtá.

 

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Frej
Ladislav Frej
zobrazit profil Jeremy Allen White 
Jeremy Allen White 
zobrazit profil Lenka Kořínková
Lenka Kořínková
zobrazit profil Blanka Bohdanová
Blanka Bohdanová
zobrazit profil Eva Nosálková-Leinweberová
Eva Nosálková-Leinweberová
zobrazit profil John Malkovich
John Malkovich
zobrazit profil Alois Švehlík
Alois Švehlík
zobrazit profil Pavel Trávníček
Pavel Trávníček