Soňa Bernardová

Soňa Bernardová

Datum narození: 2. 2. 1976
Místo narození: Brno
Profese: plavkyně - akvabela
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Akvabela Soňa Bernardová se v synchronizovaném plavání na LOH 2016 Riu probojovala se svou kolegyní Alžbětou Dufkovou, s níž vytvořila neúspěšnější české duo.

Soňa Bernardová je zkušená olympijská matadorka. Poprvé se účastnila LOH 2000 v Syndney. O čtyři roky později v Atéhách obsadila v soutěži dvojic dělenou 14. příčku. V Pekingu na LOH 2008 skončila v páru s Alžbětou Dufkovou na 18. místě, v Londýně byly čtrnácté. Soňa Bernardová je několikanásobná mistryně ČR.

SOŇA BERNARDOVÁ VYBOJOVALA PÁTOU OLYMPIÁDU

Jak Soňa Bernardová prozradila v rozhovoru pro Brněnský metropolitan, k tomuto sportu jí přivedla matka: „Moje maminka plavala a věděla, co obnáší tvrdý závodní trénink. Věděla, co jsou ranní a odpolední tréninky, že je to dřina, posilovna, a myslela si, že akvabely jsou trošku jiné, je to líbivější, hezčí. S hrůzou zjistila, že od šesté sedmé třídy jsme stejně začaly chodit taky na ranní tréninky, a brzy pochopila, že u akvabel je to stejná dřina, možná je to ještě časově náročnější vzhledem k podobnosti s uměním.“

Pokud v rámci náročného tréninku zbude čas na záliby, tak Soňa Bernardová holduje historické literatuře, ráda cestuje do exotických destinací a rozhodně nepohrdne romantickou večeří.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej Synek
Ondřej Synek
zobrazit profil Lukáš Brož
Lukáš Brož
zobrazit profil Rostislav Osička
Rostislav Osička
zobrazit profil Petra Nováková
Petra Nováková
zobrazit profil Jan Železný
Jan Železný
zobrazit profil Eva Vrabcová Nývltová
Eva Vrabcová Nývltová
zobrazit profil Adam Polášek
Adam Polášek
zobrazit profil Matěj Machovský
Matěj Machovský