Lucie Švecová

Lucie Švecová

Profese: sportovní střelkyně

Související celebrity

Životopis

Česká střelkyně Lucie Ševcová si hlídá soukromí a mnoho o sobě nepublikuje. Snad jí to pomáhá v koncentraci, díky níž si vybojovala účast na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiru 2016.

Excelentní puškařka Lucie Švecová opakovaně dosáhla v mateřském klubu Dukla Plzeň nejlepších ženských výsledků za celou sezónu. Klubové statistiky ji řadí vedle Nikoly Mazurové, další české střelkyně na brazilské olympiádě.

Lucie Švecová s Nikolou Mazurovou si vystřílely individuální účast v Riu de Janeiru ve sportovní malorážce na 3 krát 20 ran. Více než dvě závodnice dna olympiádu jedna země poslat ani nemohla. Třípolohová střelba se postupně odehrává vestoje, vleže a vkleče.

Lucie Švecová se kvalifikovala už na mistrovství Evropy v Mariboru v červenci 2015. Skončila ve střelbě ze sportovní malorážky 3x20 sedmá. V Mariboru ovšem Lucie Švecová dosáhla ještě na významnější úspěch. Spolu s Adélou Bruns a s Niklou Mazurovou vytvořily družstvo, které bralo dvě medaile. Stříbrné byly na 60 ran z malorážky vleže. Bronz ženské malorážkové mužstvo bralo za olympijskou disciplínu 3x20 ran.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Olga Šplíchalová
Olga Šplíchalová
zobrazit profil Tomáš Vaclík
Tomáš Vaclík
zobrazit profil Michal Jordán
Michal Jordán
zobrazit profil Barbora Hermannová
Barbora Hermannová
zobrazit profil Neymar Da Silva Santos Júnior
Neymar Da Silva Santos Júnior
zobrazit profil Andrea Hlaváčková
Andrea Hlaváčková
zobrazit profil David Sklenička
David Sklenička