Karim (Karel Lampa)

Karim (Karel Lampa)

Profese: průvodce, bývalý prostitut, narkoman a bezdomovec s HIV

Související celebrity

Životopis

Egzot Karim, bývalý prostitut, narkoman a bezdomovec s HIV, se stal jednou z atrakcí Prahy. Díky projektu Pragulic začal dělat průvodce pražským podsvětím a nočním životem na ulici.

Karim, vlastním jménem Karel Lampa, na ulici začal žít ve svých 16 letech. Rozhodl se odejít do Prahy, kde hledal volnost, svobodu a chtěl se dokázat postarat sám o sebe. Jenže, jak se to tak lidem bez domova stává, propadl pervitinu. Aby si na drogy vydělal, začal s prostitucí.

KARIM ZNÁ HVĚZDU Z DOKUMENTU HELENY TŘEŠTÍKOVÉ

Se šňupáním pervitinu Karim přestal po sedmi letech, a to kvůli hrozbě vězení. S prostitucí pokračoval až do roku 1997, kdy jej v jeho devětadvaceti letech nakazil klient. Jak Karim v médiích popsal, tento člověk schválně propíchl kondom a řekl mu: „Tak a máš HIV.“ A byla to pravda.

Rázem tak Karim přišel o stálý slušný příjem a stal se bezdomovcem. I z toho se ale dostal, a to díky projektu Pragulic. V rámci něj začal dělat prohlídky pražským podsvětím a nočním životem centra Prahy a vydělávat tak peníze legálně, což mu umožnilo najít si znovu bydlení.

KARIM PROZRADIL, KDO NAKUPUJE PROSTITUTY

Karim zaujme nejen svým zasvěceným výkladem, ale již na první pohled. Součástí jeho image se stal značně neobvyklý outfit s kapucí a kšiltovkou. Na oděvu má nespočet kovových ozdob, na rukou množství mohutných prstenů. Oči a část obličeje mu zakrývají temné stíny, řasy zdobí okrasné peří.

Karimovu prohlídku si nenechala ujít ani řada politiků a známých osobností, jako je např. modelka Tereza Maxová.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Nora Mojsejová
Nora Mojsejová
zobrazit profil Kim Čong-un
Kim Čong-un
zobrazit profil Margaret Thatcher
Margaret Thatcher
zobrazit profil Jan Žaloudík
Jan Žaloudík
zobrazit profil Artur Štaidl
Artur Štaidl
zobrazit profil Jan Mládek
Jan Mládek
zobrazit profil Oto Klempíř
Oto Klempíř
zobrazit profil Karla Šlechtová
Karla Šlechtová