Jiří Štěpán

Jiří Štěpán

Datum narození: 7. 11. 1978
Místo narození: Hradec Králové
Profese: politik ČSSD, 3. královéhradecký hejtman, historik, pedagog
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Proděkan Jiří Štěpán, historik a vysokoškolský pedagog, byl v letech 2016 až 2020 hejtmanem Královéhradeckého kraje za ČSSD, jejímž je členem.

Vystudoval obor historie na Filozofické fakultě Univerzity Palackého. Roku 2003 začal Jiří Štěpán působt jako odborný pracovník v Kabinetu dějin lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové.

V roce 2006 se Jiří Štěpán stal zaměstnancem Univerzity Hradec Králové, kde byl do roku 2007 vědeckým pracovníkem Historického ústavu Fakulty humanitních studií.

V roce 2011 se Jiří Štěpán stal proděkanem Filozofické fakulty UHK pro oblast vědy, výzkumu a tvůrčí činnosti a zároveň statutárním zástupcem děkana.

V Zastupitelstvu Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán působil v letech 2008 až 2012. Kromě politiky, historie a pedagogiky se začal angažovat v akciové společnosti Centrum evropského projektování, stal se členem správní rady obecně prospěšné společnosti Archeopark Všestary (od roku 2012) a členem správní rady Nadačního fondu Centra pro exilová studia (od roku 2013).

Politická kariéra Jiřího Štěpána zaznamenala velký úspěch v roce 2014, kdy se díky preferenčním hlasům dostal z 16. na třetí místo kandidátky a stal se zastupitelem Hradce Králové. V listopadu 2014 byl navíc zvolen radním. V roce 2018 si funkce neudržel.

Po krajských volbách 2016 sociální demokrat Jiří Štěpán získal post královéhodeckého hejtmana. Do voleb 2020 jej ČSSD vyslala jako svého lídra tamní kandidátky křeslo obhájit, což se mu nepodařilo. Ve funkci jej nahradil Martin Červíček (ODS). 

O JIŘÍM ŠTĚPÁNOVI ČTETE ZDE>>

Jiří Štěpán je ženatý.

 

 

 

Články o celebritě

Psycho Výměna manželek! Slzy a vztek kvůli žárlivosti Psycho Výměna manželek! Slzy a vztek kvůli žárlivosti V tomto díle uvidíme, jestli se dokáže Martina přizpůsobit náhradnímu partnerovi, který má jasně roz... číst článek
Zavření základních škol ohrozí provoz nemocnic, varuje hejtman. Personál bude u dětí Zavření základních škol ohrozí provoz nemocnic, varuje hejtman. Personál bude u dětí Hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD) varoval před uzavřením prvních stupňů základních ... číst článek
Výsledky krajských voleb: Kdo uspěl v jednotlivých krajích? Výsledky krajských voleb: Kdo uspěl v jednotlivých krajích? Proběhly již šesté volby do zastupitelstev krajů. Většina hejtmanů chtěla svou pozici obhájit. Napří... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Roman Zarzycký
Roman Zarzycký
zobrazit profil Radek Rozvoral
Radek Rozvoral
zobrazit profil Alexander Dubček
Alexander Dubček
zobrazit profil Anna Svídnická
Anna Svídnická
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek
zobrazit profil Miloslav Zeman
Miloslav Zeman
zobrazit profil Romana Žatecká
Romana Žatecká
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář