Jaromír Ostrý

Datum narození: 14. 5. 1954
Místo narození: Nové Město na Moravě
Profese: novinář
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Novinář Jaromír Ostrý, dlouholetý ředitel stanic Českého rozhlasu, se v senátních volbách 2018 stal kandidátem za hnutí ANO 2011 v obvodu č. 59 - Brno-město. Neuspěl.

Po dramatickém oboru na Státní konzervatoři Brno Jaromír Ostrý vystudoval ještě rozhlasovou žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Jana Amose Komenského v Bratislavě. V Českém rozhlasu začal pracovat v roce 1973.

JAROMÍR OSTRÝ - KVŮLI SENÁTU SEKNUL S ROZHLASEM

Za léta práce v rozhlase Jaromír Ostrý vystřídal řadu pozic. Byl mj. programovým ředitelem Českého rozhlasu a šéfredaktorem Českého rozhlasu 2 - Praha. V roce 2013 se vrátil zpět do moravské metropole a poté byl ředitelem Českého rozhlasu Brno a Zlín.

Jaromír Ostrý je držitelem ceny programového ředitele ČRo za významné zvýšení poslechovosti regionálního brněnského vysílání, k čemuž přispěly cykly, na nichž se podílel, jako jsou např. Toulky českou minulostí, Trefa nebo Otázky a odpovědi.

O JAROMÍROVI OSTRÉM ČTĚTE ZDE>>

Do senátních voleb 2018 nestraníka Jaromíra Ostrého vyslalo hnutí ANO 2011 vybojovat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 59 - Brno-město. Dostal se do druhého kola, kde ho porazil muzikolog Mikuláš Bek, který kandidoval jako nestraník za podpory hnutí STAN, k němuž se přidala ODS, TOP 09 a také Zelení.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Jiří Havelka
Jiří Havelka
zobrazit profil Jan Zahradníček
Jan Zahradníček
zobrazit profil Hayato Okamura
Hayato Okamura
zobrazit profil Jakub Ludvík
Jakub Ludvík
zobrazit profil Ivan Kotmel
Ivan Kotmel
zobrazit profil Markéta Wernerová
Markéta Wernerová