Marek Obrtel

Marek Obrtel

Datum narození: 17. 12. 1966
Místo narození: Přerov
Profese: lékař, záchranář, bývalý voják
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Lékař a bývalý voják Marek Obrtel, účastník misí v Bosně a Hercegovině či v Afghánistánu se ve volbách 2018 rozhodl kandidovat do Senátu v obvodu č. 62 - Prostějov.

Po maturitě Marek Obrtel nastoupil jako posluchač Vojenské lékařské akademie Jana Evangelisty Purkyně a na Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, kromě titulu doktora medicíny získal hodnost nadporučíka. V roce 1994 složil atestaci ze všeobecného praktického lékařství.

MAREK OBRTEL O USA, NATO A MASOVÉ MIGRACI

V kapitánské hodnosti Marek Obrtel byl náčelníkem Posádkové ošetřovny, řídil zdravotnické zabezpečení výcviku veškerých druhů vojsk ve Vojenském výcvikovém prostoru Libavá, kde tak získal většinu svých praktických znalostí z vševojskové přípravy a uplatnil se také v urgentní medicíně.

Během služby ve Vojenském výcvikovém prostoru Marek Obrtel absolvoval své první zahraniční mise AČR v Bosně a Hercegovině, a to v letech 1998 až 1999. Po návratu ze zahraničí byl ustanoven do funkce zástupce velitele operačního velitelství vojskové zdravotnické služby v Hradci Králové.

V roce 2001 byl pak Marek Obrtel převelen k Sekci vojenského zdravotnictví Generálního štábu AČR, kde pracoval jako zástupce náčelníka odboru výstavby vojenského zdravotnictví.

V roce 2002 byl Marek Obrtel vyslán do operace ISAF v Afghánistánu jako velitel kontingentu a náčelník 11. polní nemocnice AČR a následně v roce 2003 do Kosova jako zdravotnický poradce velitele Mnohonárodnostní brigády Střed v Prištině.

Dále Marek Obrtel působil v odborné lékařské funkci v Centru biologické ochrany v Těchoníně a po skončení závazku armádu opustil. V letech 1999 až 2006 měl hodnost plukovníka.

Po odchodu z armády se Marek Obrtel stal ředitelem Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, kterou vybudoval. V roce 2010 se jako lékař ZZS Olomouckého kraje vrátil do svého rodiště u Přerova, kde pracuje jako lékař v oboru urgentní medicíny.

Ve volbách 2018 se Marek Obrtel rozhodl kandidovat do Senátu za Českou stranu národně sociální, a to v obvodu č. 62 - Prostějov.

O MARKU OBRTELOVI ČTĚTE ZDE>>

Marek Obrtel je podruhé ženatý, má pět dcer a jednoho syna.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Karlos Vémola
Karlos Vémola
zobrazit profil Karel Svoboda
Karel Svoboda
zobrazit profil Pavel Kříž
Pavel Kříž
zobrazit profil Karel Holas
Karel Holas
zobrazit profil Kateřina Táborská
Kateřina Táborská
zobrazit profil Marie Rottrová
Marie Rottrová
zobrazit profil David Matthews
David Matthews
zobrazit profil Charlotte Ella Gottová
Charlotte Ella Gottová