Daniel Barták

Datum narození: 29. 11. 1980
Místo narození: Praha
Profese: hudební skladatel, zpěvák, herec, pianista, moderátor, producent
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Hudebník a herec Daniel Barták se do povědomí širší divácké veřejnosti dostal moderováním pořadu TV Prima Hvězdy u piana a účinkováním v muzikálech.

Od šesti let hrál na piano. Daniel Barták studoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři a poté uměleckou školu San Juan v Kalifornii. Roku 2002 začal působit jako zpěvák a herec v několika divadlech, mj. GoJa Music Hall nebo Divadlo Broadway.

DANIEL BARTÁK - VÁLKA S JANEM KOPEČNÝM?

V první řadě pořadu Česko hledá SuperStar se Daniel Barták coby hudební producent ujal zpěváka Tomáše Savky, kterému s vydavatelstvím EMI Monitor vyprodukoval dvě alba, na nichž se podílel také autorsky.

Do povědomí televizních diváků se Daniel Barták dostal díky zábavnému pořadu TV Prima Hvězdy u piana, který moderoval společně s Helenou Vondráčkovou a Petrem Vondráčkem. Zpíval v řadě muzikálů, jako např. Romeo a Julie, Popelka, Bídníci, Sněhová královna nebo Mefisto.

Daniel Barták složil hudbu mj. k psychologickému dramatu Filipa Renče Sebemilenec, k pohádce Zdeňka Zelenky Kouzelník Žito či k seriálu Sanitka 2. Produkoval a skládal veškerou hudbu a texty pro kapelu DPH. Zahrál si v dramatu Jana Nováka Ohrada snů.

O DANIELU BARTÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Daniel Barták, synem skladatele Zdeňka Bartáka, s nímž spolupracoval na jeho hudebních projektech jako aranžér a hudební producent, se v létě 2018 dal dohromady s o 16 let mladší herečkou, známou zejména ze seriálu TV Nova Ulice, Annou Kadeřávkovou.

 

Články o celebritě

Jiřina Bohdalová (90): Přiznala, co ji bolí! A to i při čtení Jiřina Bohdalová (90): Přiznala, co ji bolí! A to i při čtení K jejím 90. narozeninám vyšly dvě unikátní knihy. V publikaci Vždycky upřímná Jiřina Bohdalová hereč... číst článek
Válka princů kvůli koronaviru! Trávníček se pustil do Hrušínského za slova o likvidaci  Válka princů kvůli koronaviru! Trávníček se pustil do Hrušínského za slova o likvidaci Prohlášení Jana Hrušínského (64) o tom, že jsou současná vládní opatření likvidací jeho Divadla Na J... číst článek
Tvoje tvář má známý hlas v pohádkách: Kdo zpíval místo Popelky nebo Zlatovlásky? Tvoje tvář má známý hlas v pohádkách: Kdo zpíval místo Popelky nebo Zlatovlásky? Televizního diváka nejoblíbenějších českých pohádek dozajista napadne, jak je možné, že všichni před... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Oto Klempíř
Oto Klempíř
zobrazit profil Terezie Kovalová
Terezie Kovalová
zobrazit profil Marcel Zmožek
Marcel Zmožek
zobrazit profil Jiří Pracný
Jiří Pracný
zobrazit profil Eva Turnová
Eva Turnová
zobrazit profil Ladislav Gerendáš
Ladislav Gerendáš
zobrazit profil Marián Čurko
Marián Čurko