Eliška Podzimková

Datum narození: 27. 3. 1992
Místo narození: Praha
Profese: fotografka, animátorka, ilustrátorka, režisérka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Fotografka Eliška Podzimková se v Česku i v cizině proslavila též jako animátorka, ilustrátorka a režisérka. Spolupracovala třeba se slavným kuchařem Jamiem Oliverem.

V šestnácti letech, kdy bylo Elišce Podzimkové diagnostikováno nádorové onemocnění Hodgkinův lymfom, začala dokreslovat ilustrace do fotografií. V roce 2014 absolvovala obor animované tvorby Filmové Akademie Miroslava Ondříčka v Písku.

Coby režisérka se Eliška Podzimková předvedla ještě na škole krátkometrážním studentským snímkem Babls (2013), neobvyklou kombinací hraného a kresleného filmu, která ukazuje kouzlo, jež se může stát jen v animovaném snímku. Ten byl ověnčen dvěma zahraničními cenami.

V únoru 2014 otiskl newyorský magazín Metro jednu z ilustrací Elišky Peškové na titulní straně. Od září 2014 do října 2015 žila v New Yorku, kde pracovala jako specialista pro marketingový obsah na New York Film Academy.

Jedním ze zásadních úspěchů Elišky Peškové se staly dokreslené ilustrace pro světově proslulého kuchaře Jamieho Olivera, pak také ilustrace pro americký magazín Vogue.

Začátkem roku 2016 se Eliška Podzimková přestěhovala zpět do ČR. Zde působila v rubrice Dokreslené Česko pro internetový portál iDnes. Spolupracovala s Tomášem Klusem na jeho turné Recyklus nebo s organizací Můj Nový Život, která pomáhá dětem s onkologickým onemocněním.

Její díla se objevila v několika galeriích (mj. Ukradená Galerie nebo Instagramers gallery v Madridu). První autorská výstava Elišky Podzimkové s názvem Polojasno se uskutečnila v roce 2016 v pražské Jindřišské věži. Tehdy též vytvořila dokreslené fotografie pro české zastoupení automobilky Hyundai.

 

Další Umělci

zobrazit profil Hana Fialová
Hana Fialová
zobrazit profil Renáta Suchánková
Renáta Suchánková
zobrazit profil Anet Antošová
Anet Antošová
zobrazit profil Adriana Mašková
Adriana Mašková
zobrazit profil Yemi Akinyemi
Yemi Akinyemi
zobrazit profil Lucie Hořčičková
Lucie Hořčičková
zobrazit profil Michael Klang
Michael Klang