Ivo Lukačovič

Datum narození: 7. 2. 1974
Místo narození: Praha
Profese: miliardář, zakladatel Seznamu
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Miliardář Ivo Lukačovič, zakladatel a majitel firmy Seznam.cz, roku 2019 oznámil svůj odchod z jejího vedení, aby se mohl plně věnovat zejména aplikaci Windy.com.

Studoval České vysoké učení technické v Praze. V roce 1995 Ivo Lukačovič začal v jazyce Perl psát vlastní katalog internetových stránek a v roce 1996 jej spustil na adrese Seznam.cz, kterou založil.

IVO LUKAČOVIČ - FORBES: MAJETEK ZA 16 MILIARD

Roku 2000 se Ivo Lukačovič stal předsedou představenstva společnosti Seznam.cz. V roce 2019 oznámil odchod z tohoto postu s tím, že se hodlá plně věnovat svým globálním projektům, zejména aplikaci na vizualizaci a předpověď počasí Windy.com.

Seznam Iva Lukačoviče od roku 2018 provozuje kromě nejnavštěvovanějšího tuzemského portálu vlastní televizní kanál Televize Seznam. Spolu s deníkem Právo mu patří též zpravodajský web Novinky.cz. Návštěvnost jeho webů se pohybuje kolem osmi milionů reálných uživatelů.

Největší tuzemská internetová firma Seznam.cz miliardáře Iva Lukačoviče v roce 2017 zvýšila čistý zisk o 21 procent na rekordních 1,34 miliardy korun. Tržby firmě vzrostly o 11 procent na 4,12 miliardy Kč.

O IVU LUKAČOVIČOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi záliby Iva Lukačoviče patří cestování, jízda na kole, výlety do přírody nebo četba. Vlastní pilotní průkaz na sportovní letadla, tryskové letouny a vrtulníky.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Mikuláš Peksa
Mikuláš Peksa
zobrazit profil Táňa Fischerová
Táňa Fischerová
zobrazit profil David Svoboda
David Svoboda
zobrazit profil Jaroslav Bžoch
Jaroslav Bžoch
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Matěj Anděl
Matěj Anděl
zobrazit profil Jessica Jislová
Jessica Jislová