Petr Rafaj

Petr Rafaj

Datum narození: 23. 6. 1961
Místo narození: Valašské Meziříčí
Profese: předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, bývalý poslanec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Někdejší poslanec, jímž Petr Rafaj byl v letech 2002 až 2009, se poté ujal předsednictví Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Po absolvování Hornicko-geologické fakulty na Vysoké škole báňské v Ostravě Petr Rafaj několik let pracoval v soukromém sektoru.

PERT RAFAJ A SKANDÁL S LUXUSNÍ LIMUZÍNOU

Do politiky Petr Rafaj vstoupil v komunálních volbách 1998, kdy byl za ČSSD zvolen zastupitelem a stal se místostarostou města Frýdek-Místek. Ve volbách v letech 2002 a 2006 post zastupitele obhájil.

Ve volbách 2002 Petr Rafaj získal poslanecký mandát, a to opět za sociální demokraty. Úspěšný byl též v parlamentních volbách 2006. V dolní komoře se zaměřil na ekonomiku, působil mj. v rozpočtovém výboru a byl předkladatelem zákona o zneužití významné tržní síly.

Ve Sněmovně setrval do července 2009, kdy na mandát rezignoval. Tehdejší prezident Václav Klaus jej totiž 9. července 2009 jmenoval předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. V souvislosti s tím Petr Rafaj rezignoval i na post zastupitele Frýdku-Místku a opustil řady ČSSD, do níž vstoupil roku 1997.

Za podpory někdejšího premiéra Bohuslava Sobotky a většiny členů jeho kabinetu byl Petr Rafaj prezidentem Milošem Zemanem jmenován předsedou ÚOHS i na další funkční období, tedy roky 2015 až 2021.

O PETRU RAFAJOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Rafaj je ženatý a má dvě dcery.

 

Články o celebritě

Rafaje chce nahradit exministr dopravy i Hamáčkův muž. Na šéfa ÚOHS se hlásí 11 lidí Rafaje chce nahradit exministr dopravy i Hamáčkův muž. Na šéfa ÚOHS se hlásí 11 lidí Ve stanovené lhůtě do dnešních 12:00 obdržel Úřad vlády 11 přihlášek do výběrového řízení na předsed... číst článek
Hůlka na Zemana zanevřel, Michal David za ním přijel do Lán. Dorazil i muž od Hamáčka Hůlka na Zemana zanevřel, Michal David za ním přijel do Lán. Dorazil i muž od Hamáčka Prezident Miloš Zeman měl ve čtvrtek v Lánech návštěvní den. A pestrou skvadru hostů. Vedle hudebník... číst článek
Zemanovo "třetí oko" odhaleno nedopatřením! Zemanovo "třetí oko" odhaleno nedopatřením! Bezpečnostní tlačítko pro seniory se stalo nezbytnou výbavou hlavy státu Miloše Zemana (76, na snímk... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Kamala Harris
Kamala Harris
zobrazit profil Theresa Mayová
Theresa Mayová
zobrazit profil Jiří Kobza
Jiří Kobza
zobrazit profil Alexander Dubček
Alexander Dubček
zobrazit profil Pavel Kárník
Pavel Kárník
zobrazit profil Svatopluk Němeček
Svatopluk Němeček
zobrazit profil Eva Decastelo
Eva Decastelo