Kamil Běrský

Kamil Běrský

Datum narození: 16. 7. 1958
Profese: lékař, politik SPD
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Lékař Kamil Běrský se coby zastupitel města Opava stal ve volbách do Evropského parlamentu 2019 kandidátem hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD).

Po maturitě na gymnáziu v Opavě byl Kamil Běrský přijat do nultého ročníku Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Brně (nyní Masarykova univerzita Brno), kde roku 1984 promoval.

Poté Kamil Běrský působil jako vědecký aspirant ve Výzkumném traumatologickém ústavu v Brně nebo ve Výzkumném ústavu onkologickém. V roce 1986 nastoupil na III. chirurgickou kliniku Brno, dále pak pracoval mj. ve Výzkumném ústavu kardiovaskulární a transplantační chirurgie.

V červnu 1991 Kamil Běrský odjel do USA, kde studoval mj. makrobiotiku, historii medicíny a právní rámce a vlivy farmaceutických firem na zdraví člověka a na medicínu jako takovou.

Po návratu do Čech Kamil Běrský začal pracovat jako praktický lékař, dále pak vedoucí lékař pohotovosti okresu Opava a částečný úvazek měl ve věznici. V roce 1994 si otevřel soukromou ordinaci v Kobeřicích.

Do politiky Kamil Běrský vstoupil, když byl za SPD zvolen opavským zastupitelem. Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 zaujal pátou příčku na kandidátce hnutí Tomia Okamury.

Kamil Běrský se věnoval sportu (lyžování, tenis, basketbal, karate, triatlon). Jeho koníčkem se posléze stalo zahrádkaření, má na starosti sad se 100 ovocnými stromy a ještě více okrasnými. Mezi jeho záliby patří také četba, historie, zejména řádu templářů, a ekonomika.

Ze dvou manželství má Kamil Běrský dvě dcery a syna.

VŠE O VOLBÁCH DO EP 2019 NAJDETE ZDE>>

 

Další Ostatní

zobrazit profil Anna Falcká
Anna Falcká
zobrazit profil Michaela Ochotská
Michaela Ochotská
zobrazit profil Alexander Rezeš
Alexander Rezeš
zobrazit profil Zdeněk Podal
Zdeněk Podal
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Marek Výborný
Marek Výborný