Petr Holeček

Petr Holeček

Datum narození: 21. 5. 1957
Místo narození: Kladno
Profese: senátor, politik a pedagog
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Exposlanec Petr Holeček se ve volbách 2016 stal senátorem za hnutí Starostové a nezávislí v obvodu č. 28 – Mělník. Před tím, než vstoupil do vysoké politiky, byl učitelem na základní škole.

Do politiky Petr Holeček vstoupil v roce 1990, kdy se v listopadu stal zastupitelem města Kralupy nad Vltavou (opakovaně místostarostou). Od roku 2006 je tam za STAN starostou. Dva roky nato se dostal i do Zastupitelstva Středočeského kraje. Od října 2012 do srpna 2013 byl poslancem - nahradil Luďka Jeništu, jemuž mandát zanikl zvolením do horní komory. Ve volbách v roce 2016 post krajského zastupitele z pozice nestraníka za STAN obhájil. Do senátních voleb 2016 jej Starostové a nezávislí (STAN) opět jako bezpartijního vyslali získat křeslo v horní komoře v obvodu č. 28 – Mělník.

Po absolvování Pedagogické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Petr Holeček vyučoval na základní škole Komenského v Kralupech nad Vltavou.

Ve volném čase se Petr Holeček věnuje skautingu a aktivně sportuje - mezi jeho oblíbené patří lyžování, cyklistika či horolezectví. Zajímá se také o umění, historii a literaturu.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Petr Nečas
Petr Nečas
zobrazit profil Václav  Chaloupek
Václav Chaloupek
zobrazit profil Jaromír Štětina
Jaromír Štětina
zobrazit profil Herbert Pavera
Herbert Pavera
zobrazit profil Miroslav Tancoš
Miroslav Tancoš
zobrazit profil Rudolf Špoták
Rudolf Špoták
zobrazit profil David Šimek
David Šimek
zobrazit profil Jana Hanzlíková
Jana Hanzlíková