Jiří Milek

Jiří Milek

Datum narození: 3. 7. 1963
Profese: politik za hnutí ANO, bývalý manažer
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Manažer Jiří Milek byl po parlamentních volbách 2017, které vyhrálo hnutí ANO, prezidentem jmenován ministrem zemědělství v Babišově menšinové vládě.

Jako manažer prošel Jiří Milek řadou vysokých pozic: generální ředitel a člen statutárních orgánů zemědělského a potravinářského koncernu Úsovsko se sídlem v Klopině na Šumpersku a dalších firem, zejména jeho dceřinek. Koncern vyrábí mj. tyčinky Fit a křupky Bersi.

JIŘÍ MILEK - JAK JEJ HODNOTÍ ODBORNÍCI

Opakovaně Jiří Milek usedl do představenstva Agrární komory ČR. Stal se také místopředsedou předsednictva spolku Iniciativa zemědělských a potravinářských podniků, který hájí domácí výrobce, snaží se prosazovat větší ochranu domácího trhu a propaguje tuzemské potraviny.

V roce 2011 byl Jiří Milek v anketě Manažer roku 2010 vyhlášen manažerem odvětví výroba potravin. V letech 2013 a 2014 získala společnost Úsovsko EKO z koncernu Úsovsko ocenění Zemědělec roku.

Do politiky se Jiří Milek pokusil vstoupit ve volbách 2012, kdy jako nestraník kandidoval za Nezávislou dobu do Zastupitelstva Olomouckého kraje. Neuspěl, a to stejně jako v předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, v nichž se o poslanecký mandát ucházel opět jako nestraník, ale za hnutí ANO 2011.

Po parlamentních volbách 2017 byl Jiří Milek prezidentem Milošem Zemanem 13. prosince téhož roku jmenován ministrem zemědělství v menšinové vládě Andreje Babiše.

O JIŘÍM MILKOVI ČTĚTE ZDE>>

 

Články o celebritě

2 miliardy za sucho míří k zemědělcům. Lesníci dostanou přidáno 640 milionů, odklepla vláda 2 miliardy za sucho míří k zemědělcům. Lesníci dostanou přidáno 640 milionů, odklepla vláda Zemědělci budou mít k dispozici dvě miliardy korun jako kompenzaci za letošní sucho. Návrh dnes schv... číst článek
Šéfka pozemkového úřadu Maradová končí. Novému ministru Tomanovi šla z cesty Šéfka pozemkového úřadu Maradová končí. Novému ministru Tomanovi šla z cesty Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová po dohodě s ministrem zemědělst... číst článek
Kmet Babiš stíhaný za podvod v čele nejženštější vlády. Kdo teď řídí Česko? Kmet Babiš stíhaný za podvod v čele nejženštější vlády. Kdo teď řídí Česko? Nejstarší premiér s největším množstvím žen ve vládě. Andrej Babiš (63, ANO) bude mít ve vládě minim... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Sebastian Kurz
Sebastian Kurz
zobrazit profil Jana Čunátová
Jana Čunátová
zobrazit profil Milan Štěch
Milan Štěch
zobrazit profil Jaroslava Němcová
Jaroslava Němcová
zobrazit profil Michal Šmarda
Michal Šmarda
zobrazit profil Katalin Nováková
Katalin Nováková
zobrazit profil Barbora Antonová
Barbora Antonová
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská