Lubomír Metnar

Datum narození: 6. 10. 1967
Místo narození: Olomouc
Profese: politik za hnutí ANO, někdejší policista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Někdejší policista Lubomír Metnar byl v letech 2017 až 2021 ministrem v Babišově menšinové vládě, nejprve vnitra a poté obrany. V roce 2021 získal poslanecký mandát.

Po maturitě a vojenské službě Lubomír Metnar nastoupil k policii na rodné Moravě. Působil na různých postech a roku 1992 nastoupil k Službě kriminální policie a vyšetřování Policie ČR, kde řešil nejzávažnější trestnou činnost.

LUBOMÍR METNAR – NA VNITRU BYL ZA PECINY

Do povědomí veřejnosti se Lubomír Metnar dostal jako šéf týmu, díky němuž byli odsouzeni pachatelé rasisticky motivovaného žhářského útoku ve Vítkově, při kterém v dubnu 2009 téměř uhořela tehdy dvouletá Natálka.

Lubomír Metnar dostal vyznamenání

Za objasnění případu a odhalení pachatelů, kteří málem zabili romskou dívenku Natálku, byl Lubomír Metnar roku 2010 vyznamenán. Přes úspěchy ve státní správě přijal nabídku ze soukromého sektoru a roku 2011 se stal šéfem bezpečnosti strojírenského podniku ve Vítkovicích miliardáře Jana Světlíka, který ve stejném období zaměstnal jako jednoho z generálních ředitelů skupiny Martina Pecinu.

Poté, co se Martin Pecina stal ministrem vnitra v úřednické vládě Jiřího Rusnoka, dal Lubomíru Metnarovi křeslo klíčového náměstka pro vnitřní bezpečnost. Po nástupu vlády Bohuslava Sobotky, kdy se šéfem resortu stal Milan Chovanec, Lubomír Metnar ponížil na post řadového náměstka. Roku 2014 úřad opustil a vrátil se do Vítkovic.

A to už nebylo jen tak obyčejné místo. Usedl do správních orgánů společností, jako jsou VTK Special či Vítkovice Heavy Machinery. Lubomír Metnar byl členem hnutí Bezpečnost, odpovědnost, solidarita (BOS), které dává najevo příchylnost k Rusku, kritizuje Západ, Evropskou unii i údajnou agresivní politiku NATO.

O LUBOMÍRU METNAROVI ČTĚTE ZDE>>

Po parlamentních volbách 2017 byl Lubomír Metnar prezidentem Milošem Zemanem 13. prosince téhož roku jmenován ministrem vnitra v menšinové vládě Andreje Babiš, která však nezískala důvěru. Tatáž hlava státu jej 27. června 2018 vyslala do křesla minnistra obrany.

V parlamentních volbách 2021 Lubomír Metnar získal poslanecký mandát. V Babišově vládě skončil v prosinci téhož roku, kdy nastoupil kabinet Petra Fialy (ODS).

 

Články o celebritě

Černochová řekla, o čem bude jednat s Kaliňákem. A nový ukrajinský velvyslanec v Česku už brzy? Černochová řekla, o čem bude jednat s Kaliňákem. A nový ukrajinský velvyslanec v Česku už brzy? Hosty diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce na České televizi dnes byli ministryně obrany Jana Če... číst článek
Razie na obraně: Šmelina se zakázkou?! Podle Fialy případ z minulosti, Metnar dává ruce pryč Razie na obraně: Šmelina se zakázkou?! Podle Fialy případ z minulosti, Metnar dává ruce pryč Zadržení deseti osob v kauze zakázek ministerstva obrany (MO) na servis mikrovlnné sítě je podle pre... číst článek
Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Jak často vystupují jednotliví poslanci a kolik toho řekli na mikrofon? Blesk prošel přes 12 tisíc s... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Zdeněk Zajíček
Zdeněk Zajíček
zobrazit profil Jakub Landovský
Jakub Landovský
zobrazit profil Jan Machač
Jan Machač
zobrazit profil Lukáš Vlček
Lukáš Vlček
zobrazit profil Mikuláš Peksa
Mikuláš Peksa
zobrazit profil Robin Šín
Robin Šín
zobrazit profil Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar
zobrazit profil Tomáš Petříček
Tomáš Petříček