Věra Adámková

Věra Adámková

Datum narození: 19. 10. 1954
Místo narození: Praha
Profese: politička za hnutí ANO 2011, lékařka, internistka-kardioložka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politička za hnutí ANO 2011, bezpartijní Věra Adámková, v parlamentních volbách 2017 získala křeslo v dolní komoře, které v roce 2021 obhájila.

Absolvovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Nejprve Věra Adámková pracovala v Sedlčanech a v Třebotově, pak v IKEM, potom osm let v Nemocnici Na Homolce, aby se roku 1995 vrátila do IKEM, a to na oddělení preventivní kardiologii, kde se později stala přednostkou.

VĚRA ADÁMKOVÁ O PROTOTYPU VAKCÍNY

V únoru 2014 se Věra Adámková stala členkou správní rady VZP, v únoru 2018 byla zvolena její předsedkyní. V rámci koronavirové pandemie stanula v únoru 2020 v čele týmu, který se zaměřil na vývoj české vakcíny.

Kromě toho Věra Adámková vyučuje, přednáší a je autor či spoluautorkou řady publikací. Jmenujme např. Obezita - příčiny, typy, prevence a léčba (2009), Civilizační choroby - žijeme spolu (2010) nebo Kardiorenální syndromy (2017).

V boji o Senát Adámková neuspěla

Ve volbách 2014 se Věra Adámková neúspěšně pokusila jako nestraník za hnutí ANO 2011 vstoupit hned do vysoké politiky. Její cesta do Senátu v obvodu č. 21 - Praha 5 skončila v prvním kole, do druhého se neprobojovala.

Štěstí Věře Adámkové přálo v parlamentních volbách 2017, kdy opět coby bezpartijní kandidovala za hnutí Andreje Babiše. Poslanecký mandát získala a v roce 2021 jej obhájila.

O VĚŘE ADÁMKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V roce 2019 Věra Adámkova obdržela zlatý Bludný balvan (cena resp. Anticena Českého klubu skeptiků Sisyfos) v kategorii družstev, a to spolu s Andrejem Babišem, Tomiem Okamurou a „dalšími hvězdami českého politického nebe“ za „blábolení a šíření pitomostí v oblasti zdravotnictví a vědy“.

 

Další Politici

zobrazit profil Šimon Heller
Šimon Heller
zobrazit profil Fidel  Castro
Fidel Castro
zobrazit profil Robert Fico
Robert Fico
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Ladislav Kos
Ladislav Kos
zobrazit profil Andrej Kiska
Andrej Kiska
zobrazit profil Zuzana Majerová Zahradníková
Zuzana Majerová Zahradníková