Monika Červíčková

Monika Červíčková

Datum narození: 9. 2. 1967
Místo narození: Praha
Profese: politička hnutí ANO 2011, podnikatelka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Členka hnutí ANO 2011 Monika Červíčková se coby ředitelka neziskové organizace Plus 50 stala v červnu 2018 poslankyní, a to po rezignaci Roberta Pelikána. Ve Sněmovně působila do podzimu 2021.

Po střední škole Monika Červíčková prošla tříletou praxí v oblasti zahraničního obchodu a další tři roky působila na tehdejším československém zastupitelském úřadu v Sýrii. Po návratu vystudovala vysokou školu a posléze pracovala mj. v incomingové cestovní kanceláři.

MONIKA ČERVÍČKOVÁ A POMOC SENIORŮM

V roce 2009 začala Monika Červíčková podnikat v cestovním ruchu a založila neziskovou organizaci Plus 50, v níž se stala ředitelkou. Organizace pomáhá lidem starším 50 let s uplatněním na trhu práce.

Do hnutí ANO 2011 Monika Červíčková vstoupila roku 2012. Dva roky nato neúspěšně kandidovala do Evropského parlamentu a v komunálních volbách.

Štěstí Monice Červíčkové nepřálo ani v parlamentních volbách 2013, ani ve volbách 2017, v nichž skončila jako první náhradnice (v Praze). Do Sněmovny usedla v červnu 2018, kdy na poslanecký mandát rezignoval Robert Pelikán (ANO), který se rozhodl odejít z politiky. V dolní komoře Monika Červíčková setrvala do podzimu 2021.

O MONICE ČERVÍČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Kněžínek
Jan Kněžínek
zobrazit profil Liana Janáčková
Liana Janáčková
zobrazit profil Miroslav Toman
Miroslav Toman
zobrazit profil Zdeněk Nekula
Zdeněk Nekula
zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil Jiří Kobza
Jiří Kobza
zobrazit profil Antonín Baudyš
Antonín Baudyš
zobrazit profil Stanislav Blaha
Stanislav Blaha