Aleš Juchelka

Datum narození: 18. 4. 1976
Místo narození: Ostrava
Profese: politik hnutí ANO, moderátor, scenárista, dramaturg
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Moderátor Aleš Juchelka ve volbách 2021 obhájil poslanecký mandát za hnutí ANO. V letech 2010 až 2014 byl zastupitelem města Ostravy za TOP 09.

Vystudoval obor ekonomie na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Této profesi se ale Aleš Juchelka nevěnoval, nýbrž dělal moderátora v Radiu Čas a v Českém rozhlase.

ALEŠ JUCHELKA - ZEMŘEL MU SYN OLIVER, BYLO MU 10

V roce 1998 se Aleš Juchelka stal zaměstnancem České televize, kde pracoval jako scenárista, dramaturg a moderátor. Mj. se podílel na pořadu Ta naše povaha česká a dvanáct let moderoval seriál Medúza. S Richardem Krajčem uváděl Anděly 2008.

Aleš Juchelka byl jednatelem a společníkem firem OCCAM PR, BESKYD TOUR SERVIS a YOU STORY UP!.

Juchelka vyměnil TOP 09 za ANO

V komunálních volbách 2010 se Aleš Juchelka coby lídr kandidátky TOP 09 stal ostravským zastupitelem. Ve volbách 2014 mandát neobhájil. Ze strany rok nato vystoupil.

V parlamentních volbách 2017 Aleš Juchelka získal křeslo ve Sněmovně, a to jako nestraník za hnutí ANO 2011. V komunálních volbách 2018 již coby člen hnutí Andreje Babiše kandidoval do Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, ale neuspěl.

V parlamentních volbách 2021 obhájil post v dolní komoře.

O ALEŠI JUCHELKOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Terezou měl Aleš Juchelka dva syny a dceru.

 

Články o celebritě

Exmoderátor Juchelka (ANO) novým místopředsedou Sněmovny: Provází ho tragická smrt syna (†10) Exmoderátor Juchelka (ANO) novým místopředsedou Sněmovny: Provází ho tragická smrt syna (†10) Opoziční hnutí ANO nominuje do funkce místopředsedy Sněmovny Aleše Juchelku (48). Někdejší televizní... číst článek
Čeští europoslanci: Nováčky Turek, Babišova Nagyová i Kolář. Pokračují Konečná a jediná Pirátka Čeští europoslanci: Nováčky Turek, Babišova Nagyová i Kolář. Pokračují Konečná a jediná Pirátka Nová sestava 21 českých europoslanců nabízí řadu nováčků, kteří se do Bruselu probojovali v eurovolb... číst článek
Výhra v eurovolbách: Plat 200 tisíc, štědré náhrady a důchod z EU! Vondra: Kalousek se chtěl jen zviditelnit Výhra v eurovolbách: Plat 200 tisíc, štědré náhrady a důchod z EU! Vondra: Kalousek se chtěl jen zviditelnit Bruselská „hra o trůny“ je tu, již tento týden zvolí v Evropě sedm stovek nových europoslanců. Česku... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Michal Zácha
Michal Zácha
zobrazit profil Lydie Franka Bartošová
Lydie Franka Bartošová
zobrazit profil Jaromír Dědeček
Jaromír Dědeček
zobrazit profil Alexander Dubček
Alexander Dubček
zobrazit profil Stanislav Navrkal
Stanislav Navrkal
zobrazit profil Pavel Kováčik
Pavel Kováčik
zobrazit profil Pavel Karpíšek
Pavel Karpíšek
zobrazit profil Tom Philipp
Tom Philipp