Aleš Juchelka

Datum narození: 18. 4. 1976
Místo narození: Ostrava
Profese: politik hnutí ANO, moderátor, scenárista, dramaturg
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Moderátor Aleš Juchelka ve volbách 2021 obhájil poslanecký mandát za hnutí ANO. V letech 2010 až 2014 byl zastupitelem města Ostravy za TOP 09.

Vystudoval obor ekonomie na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Této profesi se ale Aleš Juchelka nevěnoval, nýbrž dělal moderátora v Radiu Čas a v Českém rozhlase.

ALEŠ JUCHELKA - ZEMŘEL MU SYN OLIVER, BYLO MU 10

V roce 1998 se Aleš Juchelka stal zaměstnancem České televize, kde pracoval jako scenárista, dramaturg a moderátor. Mj. se podílel na pořadu Ta naše povaha česká a dvanáct let moderoval seriál Medúza. S Richardem Krajčem uváděl Anděly 2008.

Aleš Juchelka byl jednatelem a společníkem firem OCCAM PR, BESKYD TOUR SERVIS a YOU STORY UP!.

Juchelka vyměnil TOP 09 za ANO

V komunálních volbách 2010 se Aleš Juchelka coby lídr kandidátky TOP 09 stal ostravským zastupitelem. Ve volbách 2014 mandát neobhájil. Ze strany rok nato vystoupil.

V parlamentních volbách 2017 Aleš Juchelka získal křeslo ve Sněmovně, a to jako nestraník za hnutí ANO 2011. V komunálních volbách 2018 již coby člen hnutí Andreje Babiše kandidoval do Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, ale neuspěl.

V parlamentních volbách 2021 obhájil post v dolní komoře.

O ALEŠI JUCHELKOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Terezou měl Aleš Juchelka dva syny a dceru.

 

Články o celebritě

Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Jak často vystupují jednotliví poslanci a kolik toho řekli na mikrofon? Blesk prošel přes 12 tisíc s... číst článek
Benda o Blažkovi na oslavě Nejedlého: „Blbost sedět tam takhle dlouho.“ Rakušan chce vysvětlení Benda o Blažkovi na oslavě Nejedlého: „Blbost sedět tam takhle dlouho.“ Rakušan chce vysvětlení Setkání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) s proruským lobbistou Martinem Nejedlým bylo nevho... číst článek
Interrupce v Česku: U vlády lobbují ultrakonzervativní spolky. Hrozí zákaz potratů? Interrupce v Česku: U vlády lobbují ultrakonzervativní spolky. Hrozí zákaz potratů? V posledních letech se ve společnosti a ve světě řeší kontroverze ohledně zákazů interrupcí. V loňsk... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jiří Cieńciała
Jiří Cieńciała
zobrazit profil Jiří Dort
Jiří Dort
zobrazit profil Karel Deutcher
Karel Deutcher
zobrazit profil Vladimir Putin
Vladimir Putin
zobrazit profil Ivana Cabrnochová
Ivana Cabrnochová
zobrazit profil Donald Trump
Donald Trump
zobrazit profil Zdeněk Štefek
Zdeněk Štefek
zobrazit profil Sergej Lavrov
Sergej Lavrov